Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εμβολιάστηκε χωρίς κάμερες ο Τσίπρας: Να μη νιώθουν ανασφάλεια οι πολίτες απέναντι στο εμβόλιο

Εμβολιάστηκε χωρίς κάμερες ο Τσίπρας: Να μη νιώθουν ανασφάλεια οι πολίτες απέναντι στο εμβόλιο
Το εμβόλιο είναι το μοναδικό όπλο που μας προσφέρει η επιστήμη απέναντι στον ιό είπε ο κ.Τσίπρας
Χωρίς κάμερες εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν.
«Οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια για τη διαχείριση της πανδημίας που έχει κάνει η κυβέρνηση.
Δεν έχουν όμως κανένα λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια μπροστά στο εμβόλιο που είναι το μοναδικό όπλο που μας προσφέρει η επιστήμη έναντι στον ιό» ανέφερε μετά τον εμβολιασμό του ο κ.Τσίπρας, ο οποίος υπογράμμισε πως θα ήθελε να υπήρχε η δυνατότητα να εμβολιαστεί περισσότερος κόσμος και ειδικά οι ευπαθείς ομάδες.
«Δεν υπάρχει η δυνατότητα.
Οι μέχρι στιγμής δόσεις δεν μπορούν να μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι θα δημιουργηθεί ασπίδα προστασίας στην κοινότητα απέναντι στον ιό μέχρι το καλοκαίρι ή το επόμενο φθινόπωρο, που ενδεχομένως οι κλιματολογικές συνθήκες θα επαναφέρουν τον ιό.
Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου ότι το εμβόλιο δεν είναι ικανό από μόνο του να μας προστατεύσει από ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα τους επόμενους μήνες» είπε ο κ.Τσίπρας.
«Εχοντας τη γνώση των προηγούμενων 10 μηνών, δεν υπάρχει δικαιολογία η κυβέρνηση να εναποθέτει όλες τις ελπίδες της στο εμβόλιο και να μην κάνει τίποτα, προκειμένου να ενισχύσει το ΕΣΥ, να κάνει μόνιμες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και να ενισχύσει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, να συνταγογραφεί τα τεστ για να γίνεται το σκανάρισμα του πληθυσμού και να ενισχύει τα πιλοτικά προγράμματα φαρμάκων.
Το ζήτημα είναι να σώσουμε όσους περισσότερους συνανθρώπους μας μπορούμε μέσα και έξω από τις ΜΕΘ, που θα μολυνθούν από τον ιό, ενώ τρέχει το πρόγραμμα του εμβολιασμού.
Χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Δεν δείχνει σοβαρότητα μια κυβέρνηση που στήνει επικοινωνιακό σόου για να στείλει τρεις κούτες εμβολίων.
Χρειάζεται σχέδιο και ενίσχυση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ενίσχυση κυρίως των ευπαθών ομάδων και σκανάρισμα του πληθυσμού μέσα απο τα δωρεάν τεστ. Αυτό το σχέδιο θα μας σώσει και όχι να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας μόνο στο εμβόλιο» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης