Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοντοζαμάνης (υφ.Υγείας): Παραμένει ανησυχητική η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη δυτική Αττική

Κοντοζαμάνης (υφ.Υγείας): Παραμένει ανησυχητική η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη δυτική Αττική
Αντιμετωπίσαμε έγκαιρα το πρόβλημα, πήραμε μέτρα υποστήριξε ο υφ. Υγείας
Τη θέση ότι η κατάσταση στη δυτική Αττική ήταν και παραμένει ανησυχητική διατύπωσε ο υφυπουργός Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης, ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε έγκαιρα το πρόβλημα, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα.
«Η κατάσταση στη Δυτική Αττική ήταν και είναι ανησυχητική.
Συνεχίζουμε να αναλύουμε τα επιστημονικά δεδομένα καθημερινά και ανάλογα προχωράμε για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία από τη πανδημία του κορονοϊού» είπε ο υφ.Υγείας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα, ο οποίος καταλόγισε στη κυβέρνηση αντιφατική και αναποτελεσματική πολιτική, που οδήγησε στη διόγκωση του προβλήματος του κορωνοϊού στη περιοχή της Δυτικής Αττικής και στην επιβολή ενός σκληρού lockdown.
Ο κ. Κοντοζαμάνης απέρριψε τις κατηγορίες, αντιτείνοντας ότι η κυβέρνηση έγκαιρα αντιμετώπισε το πρόβλημα και πήρε μέτρα ενώ σημείωσε ότι, η επιβολή του lockdown κρίθηκε αναγκαία μετά την ανάλυση των στοιχείων που έδειξαν ότι το RΤ σε αυτές τις περιοχές είναι πάνω από το 1% όταν στην υπόλοιπη Αττική είναι κάτω από το 1%.
Όπως ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης, στη Δυτική Αττική έχουν καταγραφεί 1.834 κρούσματα, εκ των οποίων τα 585 στο Δήμο Ασπροπύργου, τα 377 στην Ελευσίνα, τα 266 στα Μέγαρα και τα 447 στη Φυλή.
«Δεν παρουσιάζετε την πραγματική εικόνα.
Δεν μπορεί σε μια εβδομάδα μέσα να υπάρχει και χαλάρωση μέτρων και αυστηρότατο lockdown.
Είναι αδύνατον επιστημονικά να βασιστήκατε σε αξιόπιστα στοιχεία.
Κάτι δεν ισχύει», σχολίασε ο κ. Τσίπρας ενώ επέκρινε τη κυβέρνηση ότι «δεν έχει μαζική πολιτική τεστ για τον κορονοϊό».
Ανταπαντώντας ο κ. Κοντοζαμάνης, επέμεινε ότι τα μέτρα στη Δυτική Αττική εφαρμόστηκαν μετά από ανάλυση τεκμηριωμένων επιστημονικών στοιχείων, που έδειξαν ότι ο δείκτης μετάδοσης του κορωνοϊού παρέμενε πολύ υψηλός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης