Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιστροφή στο ΚΙΝΑΛ και συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει ο Γιώργος Παπανδρέου – Οι ζυμώσεις και το παρασκήνιο στην Κεντροαριστερά

Επιστροφή στο ΚΙΝΑΛ και συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει ο Γιώργος Παπανδρέου – Οι ζυμώσεις και το παρασκήνιο στην Κεντροαριστερά
Με ποιους μιλάει ο Παπανδρέου από ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ
Την πρόθεσή του να κάνει την ολική επαναφορά έχει εκδηλώσει ο Γιώργος Παπανδρέου φιλοδοξώντας να παίξει έναν ευρύτερο ρόλο στην επανασύσταση της προοδευτικής παράταξης, η οποία είναι διασπασμένη ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής.

Με ποιους μιλάει ο Παπανδρέου από ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με κορυφαία πασοκογενή στελέχη του ΚΙΝΑΛ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να διαβλέψει τις προθέσεις τους.
Τα μεν υποστηρικτά στελέχη του ΚΙΝΑΛ όπως π.χ ο Χάρης Καστανίδης και ο Παύλος Γερουλάνος του ζητάνε να επιστρέψει και να διεκδικήσει ανοικτά την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ και να πάει το κόμμα σε κοινή πορεία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
 Τα δε πασοκογενή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Θάνος Μωραίτης, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Μάρκος Μπόλαρης και, κυρίως, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου – με την οποία διατηρεί άμεση σχέση- του ζητούν να έρθει πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ή τουλάχιστον να συμπεριλάβει στις πολιτικές τους βλέψεις και την Κουμουνδούρου.

«Κόβει» το φλερτ της Φώφης με τον Μητσοτάκη

Στελέχη που συζητούν μαζί του βλέπουν μία αλλαγή διαθέσεων από τον πρώην πρωθυπουργό.
Εκτιμάται ότι έχει στείλει μηνύματα προς την Φώφη Γεννηματά ότι οποιοδήποτε φλερτ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Δεξιά Παράταξη είναι μη αποδεκτό.
Η μόνη του βλέψη είναι να φέρει πιο κοντά τον κεντρώο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ και να «επιστρέψει» τα στελέχη που δέθηκαν στο άρμα του Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με το περιβάλλον του, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα χαρισματικό πολιτικό στέλεχος αλλά ο χρόνος, πλέον, είναι εχθρός του.
«Όσο παραμένει δέσμιος του κόμματός του και διατηρεί χαμηλά ποσοστά δημοφιλίας, τότε το πολιτικό του μέλλον θα δύει» λέει στέλεχος του ΚΙΝΑΛ.

Το 3% του ΣΥΡΙΖΑ «εκβιάζει» τον Αλέξη Τσίπρα

Η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πιστεύει ότι από την στιγμή που τον ΣΥΡΙΖΑ τον διαφεντεύει η λεγόμενη γερουσία του κόμματος, το πολιτικό τέλος του Αλέξη Τσίπρα είναι κοντά.
 Έχει ιδία γνώση…
Επίσης, τού έγινε γνωστό ένα περιστατικό στο οποίο κορυφαία αριστερά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έστειλαν σαφή μηνύματα στον Αλέξη Τσίπρα να μην μετακινηθεί προς το Κέντρο και να οδηγήσει το κόμμα σε μία αριστερή αντισυμβατική πορεία.
Τα στελέχη αυτά είναι ο Νίκος Βούτσης, ο Αριστείδης Μπαλτάς και ο Πάνος Σκουρλέτης.
Ειδικά ο τελευταίος, εδώ και καιρό έχει δείξει τις διαθέσεις του απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα συντασσόμενος συχνά μαζί με την ομάδα των 53 και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο απέναντι στις αρχηγικές διαθέσεις.
Όπως, επίσης, έχει δείξει την πολιτική του απέχθεια για τον Γιώργο Παπανδρέου ακόμα και μπροστά σε πασοκογενή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, Σκουρλέτης-Βούτσης έχουν αντιταχθεί σφόδρα στο αρχηγικό κόμμα το οποίο θέλει να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης, ο ξάδερφος Γιώργος Τσίπρας, ο Πολάκης και η Ζανέτ Τσίπρα.
Ο ιδεολόγος Μπαλτάς συχνά τονίζει στον πρώην μαθητή του ότι μόνο με σύγχρονη αριστερή προσέγγιση θα μπορέσει να επιστρέψει ξανά στην εξουσία.
Αυτό τι σημαίνει; Ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος μέσα στο κόμμα του από τις ίδιες τις επιλογές του.

«Τόλμη και γοητεία» το ΚΙΝΑΛ - Πιθανή μία κόντρα αδερφών

Ο Γιώργος Παπανδρέου αυτή την στιγμή αποτελεί ένα θεσμικό συνομιλητή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά διαθέτει μεγαλύτερη επιρροή στα στελέχη του ΚΙΝΑΛ από τα στελέχη που μέχρι τώρα έχουν εμφανιστεί να διεκδικούν την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκπροσωπεί την δεξιά πτέρυγα του ΚΙΝΑΛ, την φιλοσημιτική που η μισή έχει μετακομίσει στην Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει δοκιμαστεί και δεν μπορεί ούτε ως προσωπικότητα, ούτε ο πολιτικός λόγος του να πείσουν την βάση. Η Φώφη Γεννηματά έχει φτάσει «ταβάνι» στο ΚΙΝΑΛ και από εκεί και πέρα μόνο συρρίκνωση μπορεί να φέρει.
Ο Νίκος Παπανδρέου, παρόλο που δήλωσε παρών, κάνει δεύτερες σκέψεις για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ.
Διαφωνεί σε πολλά με τον αδερφό του.
Ωστόσο, αν δραστηριοποιηθεί ο ήδη «ψημένος στην πολιτική» αδερφός του, δύσκολα θα δεχτεί να πάρει μέρος σε μία διαδοχή που θα θυμίζει σήριαλ τύπου «Τόλμη και Γοητεία».
Οπότε, με βάσει τα αντανακλαστικά επιβίωσης που δείχνουν διαχρονικά τα πασοκογενή στελέχη, ο Γιώργος Παπανδρέου φαντάζει μία ιδανική επιλογή για να επαναφέρει τον κόσμο και τα στελέχη που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου περιμένει εκλογές μέσα στο 2021

Θα το τολμήσει;
Τι περιμένει;
 Αναμφίβολα ο Γιώργος Παπανδρέου περιμένει να δει τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις.
Εάν γίνουν εκλογές μέσα στο 2021- όπως πιστεύει- τότε οι εξελίξεις θα είναι προς το συμφέρον του.
Ο Αλέξης Τσίπρας πιθανόν να υποστεί άλλη μία ήττα και να αναγκαστεί να αποχωρήσει από την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Φώφη Γεννηματά δύσκολα θα επιτύχει ξανά το ποσοστό που έπιασε στις εκλογές του 2019.
Ακόμα, όμως, και να μη γίνουν, η σκόπευσή του είναι μία προοδευτική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές με αναλογική. Όπως και να έχει, στρώνεται το χαλί για να επιταχύνει τις πολιτικές του βλέψεις και να διεκδικήσει την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ με παρακαταθήκη τον μισό και πλέον ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα θέλει να επιστρέψει στο 3%.

Οι σχέσεις με Κοτζιά-Βαρουφάκη

Θυμίζω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, παρά τα όσα λέγονται για ψυχρότητες και αποστάσεις, έχει καλές σχέσεις και με το ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά – μοιράζονται την ίδια κουλτούρα και οπτική για την ελληνική διπλωματία.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών…
Επίσης, υπάρχει και μία καλή σχέση με τον Γιάνη Βαρουφάκη του ΜΕΡΑ25- ο Γιάνης υπήρξε κάποτε σύμβουλος του Γιώργος Παπανδρέου.
Κάθε μέρα, ο Γιώργος Παπανδρέου ψήνεται ακόμα πιο πολύ – ελέω και της λειψανδρίας στο χώρο της Κεντροαριστεράς- να κάνει μια νέα δυναμική επιστροφή.
Και μέσα στο 2021 θα το κάνει.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης