Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή: Η κυβέρνηση νομοθετεί σαν τον κλέφτη – Θα ζητήσει προ ημερησίας για διαφάνεια - δημοκρατία

Παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή: Η κυβέρνηση νομοθετεί σαν τον κλέφτη – Θα ζητήσει προ ημερησίας για διαφάνεια - δημοκρατία
Δριμεία επίθεση στην υπουργό Παιδείας
Τη θέση ότι η κυβέρνηση νομοθετεί σαν τον κλέφτη διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο παρέμβασης του στη Βουλή επί της συζήτησης και της ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVlD-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις».
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκδήλωσε την πρόθεσή του, να ζητήσει τις επόμενες ημέρες συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για διαφάνεια και Δημοκρατία.

«Αυτό που συμβαίνει με τη κοινοβουλευτική διαδικασία, νομίζω ότι υπερβαίνει τα όρια.
Και δεν αναφέρομαι στο πολυνομοσχέδιο με τις Χριστουγεννιάτικες τροπολογίες.
Αναφέρομαι στο τρόπο, στη μέθοδο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση για να νομοθετεί σα το κλέφτη.
Εκμεταλλεύεστε την έκτακτη κατάσταση της πανδημίας, εκμεταλλεύεστε το γεγονός ότι η Βουλή λειτουργεί υπό καθεστώς εκτάκτων συνθηκών, για να ψηφίζετε δίχως διαβούλευση, δίχως δημοσιότητα εξυπηρετήσεις σε συμφέροντα, που σε άλλες περιπτώσεις δε θα μπορούσαν να περάσουν ούτε έξω από το καφενείο της Βουλής» ανέφερε ο κ.Τσίπρας στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου, για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας κατηγορώντας την παράλληλα ότι επέλεξε να καταθέσει το νομοσχέδιο με την διαδικασία του κατεπείγοντος για να αποφύγει μια γενικευμένη κοινοβουλευτική συζήτηση και να μην ακουστούν οι προτάσεις των κοινωνικών φορέων.

Υπουργός της ιδιωτικής Παιδείας η Κεραμέως

Αναφερόμενος στην τροπολογία της υπουργού Παιδείας για τα επαγγελματικά δικαιώματα ο κ.Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική.
«Αναρωτιέμαι αυτή είναι η άποψή σας για την αριστεία;
Να εξισώνετε τα δικαιώματα των παιδιών που με το σπαθί τους και την αριστεία τους πέρασαν με πανελλαδικές στο ΕΜΠ ή στην ΑΣΣΟΕ ή στο ΑΠΘ, και έκαναν πέντε χρόνια απαιτητικών σπουδών, με τα παιδιά που απλά οι γονείς τους είχαν χρήματα για να τους στείλουν σε ένα τριετούς φοίτησης κολέγιο;
Η κυρία Κεραμέως και ο κ. Μητσοτάκης προφανώς γιατί δεν κινείται αυτοβούλως εδώ και 1,5 χρόνο έχει αποδείξει ότι είναι υπουργός της ιδιωτικής Παιδείας και των ιδιωτικών συμφερόντων και όχι της Παιδείας.
Εξυπηρετήσεις σε ιδιοκτήτες κολεγίων συνεχώς.
Εντάξει έχουν πει ότι είναι χρηματοδότες του κόμματός σας αλλά δεν μπορεί να ισοπεδώνετε το Σύνταγμα και να νομοθετείτε νύχτα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης