Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προϋπολογισμός 2021 – Τσιάρας: Προσηλωμένη στο μεταρρυθμιστικό της σχέδιο η κυβέρνηση

Προϋπολογισμός 2021 – Τσιάρας: Προσηλωμένη στο μεταρρυθμιστικό της σχέδιο η κυβέρνηση
«Oλοκληρώνουμε σταδιακά και το εγχείρημα για την τροποποίηση του νέου κώδικα πολιτικής δικονομίας», ανέφερε ο Κ. Τσιάρας
«Η κυβέρνηση παρέμεινε προσηλωμένη στο μεταρρυθμιστικό της σχέδιο», παρά τη δυσμενή υγειονομική συγκυρία, ανέφερε κατά την ομιλία του στη Βουλή , στη συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού 2021, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας.
Ο κ. Τσιάρας τόνισε πως «υλοποιήσαμε πλήρως τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε πριν από ένα χρόνο», αναφέροντας ως παραδείγματα την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της Δικαιοσύνης με 65 νέες θέσεις δικαστικών λειτουργών,  την επαναφορά του κακουργηματικού χαρακτήρα στο αδίκημα ενεργητικής δωροδοκίας.
Πρόσθεσε πως το επόμενο διάστημα εντάσσονται ακόμα περισσότερες διαδικασίες στην πλατφόρμα gov.gr και διευρύνεται η διασύνδεση των συστημάτων με τα ΚΕΠ, για την πρόσβαση των πολιτών στα ψηφιακά πιστοποιητικά, ενώ σε λίγες ημέρες η κατάθεση δικογράφων θα γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στα τακτικά δικαστήρια και το ΣτΕ, με τις προσπάθειες για επέκταση της και στα πολιτικά δικαστήρια να εντείνονται.
Σχετικά με το νέο, υπό σύσταση, ειδικό γραφείο για τα στατιστικά της Δικαιοσύνης, ο υπουργός υπογράμμισε ότι σύντομα ολοκληρώνεται η διαδικασία για την έκδοση του αναγκαίου ΠΔ, ώστε να ξεκινήσει επίσημα η λειτουργία του.
Ακόμη, ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στον στόχο να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2021 η κατάρτιση του νέου κώδικα οργανισμού δικαστηρίων και δικαστικών λειτουργών.
Σημείωσε πως «ολοκληρώνουμε σταδιακά και το εγχείρημα για την τροποποίηση του νέου κώδικα πολιτικής δικονομίας», αλλά και ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης διεκδικεί μεγάλο μερίδιο των πόρων του Ταμείου Ανάπτυξης για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και την αναβάθμιση των υποδομών της Δικαιοσύνης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης