Πολιτική

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Δεν θα λειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα - Click away μόνο για καταστήματα με είσοδο στο δρόμο

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Δεν θα λειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα - Click away μόνο για καταστήματα με είσοδο στο δρόμο
Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν είναι αυτά με το μικρότερο δυνατό ρίσκο είπε ο κ.Γεωργιάδης
Τη θέση ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε πως τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα Παρασκευή 11/12 είναι αυτά με το μικρότερο δυνατό ρίσκο.
«Κάθε τι που ανοίγει, κρύβει ένα ρίσκο, καθώς ο ιός μεταδίδεται από την κινητικότητα των ανθρώπων.
Εμείς στο υπουργείο δουλεύαμε κάποια σενάρια.
Ήμασταν προετοιμασμένοι και για το σενάριο, στο οποίο καταλήξαμε.
Οι λοιμωξιολόγοι μας έκαναν αναλυτική παρουσίαση με βάση τα σενάρια που είχαμε καταρτίσει» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Γεωργιάδης, αναφέροντας ότι η εισήγηση των ειδικών δεν ήταν αυτή που θα ήθελε, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός.
Όπως είπε, τα μέτρα που ανακοινώνονται θα έχουν μια χρονική διάρκεια ικανή να βάλει τέλος στην καθημερινή σεναριολογία που προκαλεί σύγχυση.
Ο κ.Γεωργιάδης τόνισε ότι θα υπάρξει ρύθμιση για να τη δίκαιη λειτουργία χονδρικής και λιανικής, ενώ ξεκαθάρισε ότι τα εμπορικά κέντρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν.
Ειδικότερα, για το click away τόνισε ότι δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν όλα τα καταστήματα, παρά μόνο όσα έχουν είσοδο στο δρόμο.
«Υπάρχει πρόβλεψη και για τα καταστήματα που δεν έχουν e-shop.
Είμαστε μια κυβέρνηση για όλους, όχι μόνο για τους μεγάλους.
Θα τα ανακοινώσουμε όλα συγκροτημένα.
Καταλήξαμε σε αυτό που μπορεί να γίνει.
Συζητήσαμε πολλές ώρες με τους λοιμωξιολόγους» επεσήμανε ο κ.Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης