Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Δράμα ο Τσίπρας: Ζούμε σκηνές Ιταλίας με ευθύνη της κυβέρνησης – Να σταματήσουν να πανηγυρίζουν οι υπουργοί

Στη Δράμα ο Τσίπρας: Ζούμε σκηνές Ιταλίας με ευθύνη της κυβέρνησης – Να σταματήσουν να πανηγυρίζουν οι υπουργοί
Δραματική η κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα, εκτός ελέγχου η κατάσταση στο νοσοκομείο της Δράμας είπε ο κ.Τσίπρας
Επίθεση στην κυβέρνηση ότι εξαιτίας της αδράνειας της ζούμε σκηνές Ιταλίας, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο νοσοκομείο της Δράμας, το οποίο βιώνει πολύ δύσκολες στιγμές στη μάχη με τον κορωνοϊό.
Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε με τη διοίκηση και με εργαζόμενους του νοσοκομείου, τόνισε πως είχε την ελπίδα ότι στη χώρα μας δεν θα δούμε σκηνές παρόμοιες με αυτές που βλέπαμε στη Βόρεια Ιταλία, στο πρώτο κύμα της πανδημίας, αλλά παρατήρησε πως δυστυχώς διαψεύστηκε.
«Δυστυχώς διαψεύστηκα, δυστυχώς δεν το αποφύγαμε.
Η κατάσταση σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα είναι δραματική, ιδιαίτερα στο νοσοκομείο της Δράμας η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου», είπε ο κ.Τσίπρας, αναφέροντας ότι υπάρχουν τεράστιες ευθύνες γι αυτό, αν και υπογράμμισε πως αυτό που προέχει είναι να βρεθούν λύσεις για να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή.
«Το νοσοκομείο της Δράμας έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε covid νοσοκομείο και οι περιγραφές που μου έκαναν οι γιατροί και νοσηλευτές είναι σοκαριστικές.
Δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτές, διότι τούτη την ώρα δεν έχει νόημα να τρομοκρατήσουμε τους πολίτες.
Τούτη την ώρα έχει νόημα να δούμε αν μπορούν να υπάρξουν λύσεις και κινήσεις για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία» είπε ο κ.Τσίπρας.

Να σταματήσουν οι υπουργοί να πανηγυρίζουν

«Να σταματήσουν οι υπουργοί να μιλάνε, να συναισθανθούν την πραγματικότητα, να μην ωραιοποιούν μια δραματική κατάσταση και κυρίως να μην μας λένε ότι πανηγυρίζουν, να μην μας λένε ότι ευτυχώς που δεν έχουμε ΜΕΘ γιατί θα είχαμε περισσότερους νεκρούς, και να μην μας λένε ότι είναι καλά τα πράγματα στα νοσοκομεία» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάλεσε τους υπουργούς στοιχειωδώς να αντιληφθούν ότι έχει μεγαλύτερη αξία η ανθρώπινη ζωή από τα κέρδη των ιδιωτών.
«Τούτη την ώρα η Βόρεια Ελλάδα "αιμορραγεί", μεταφορικά το λέω, διότι είναι γεμάτες όλες οι ΜΕΘ και γίνονται επιχειρήσεις για διακομιδές είτε οδικώς σε νοσοκομεία της Πάτρας και των Ιωαννίνων, είτε αεροπορικώς στην Αθήνα - και το Διαβαλκανικό και ο Άγιος Λουκάς, στη Θεσσαλονίκη, δυο μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, παραμένουν κλειστά και εκατοντάδες κλίνες σε ιδιωτικές μονάδες αποκατάστασης, που θα μπορούσαν κι αυτές να συνδράμουν, παραμένουν κλειστές.
Και όποιες ιδιωτικές κλινικές "επιτάσσονται", δεν επιτάσσονται.
Νοικιάζονται στη διπλάσια τιμή για να πάρουν περισσότερα χρήματα οι ιδιώτες.
Αυτό είναι εγκληματικό, είναι αδιανόητο τούτη την ώρα και οφείλουν να γίνουν χθες όλα αυτά, διότι η κατάσταση που βιώνει σήμερα η Βόρεια Ελλάδα μπορεί να έρθει και στον Νότο.
Δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι για την πορεία των πραγμάτων» υποστήριξε ο κ.Τσίπρας.

Δεν αρκεί το ευχαριστώ σε γιατρούς, νοσηλευτές

«Μακάρι να έχουμε μείωση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, όμως η επιβάρυνση που συνεχίζουν να δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία, σε ότι αφορά στα βαριά περιστατικά, είναι συνεχής» υποστήριξε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος ευχαρίστησε τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη κατά της πανδημίας στη δημόσια υγεία, λέγοντας πάντως πως το ευχαριστώ απέναντι στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής δεν αρκεί.
«Έχουμε χρέος να τους ανταμείψουμε έμπρακτα κάνοντας το αυτονόητο.
Αυτά τα οποία δεν έγιναν από τις δημοσιονομικές πιέσεις της τρόικας, σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν.
Δεν μπορεί σήμερα να δίνεται απλά ένα φιλοδώρημα και να μην υπάρχουν αυξήσεις των μισθών, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά των νοσηλευτών και μονιμοποιήσεις επικουρικών γιατρών.
Το ευχαριστώ δεν αρκεί, πρέπει να γίνει έμπρακτα» είπε ο κ.Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης