Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας στο νοσοκομείο «Γεννηματάς»: Βιώνουμε μια τραγωδία – Ένα βήμα πριν τα όρια του το ΕΣΥ

Τσίπρας στο νοσοκομείο «Γεννηματάς»: Βιώνουμε μια τραγωδία – Ένα βήμα πριν τα όρια του το ΕΣΥ
Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ούτε μπορεί ούτε θέλει να ενισχύσει το ΕΣΥ υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Τη θέση ότι η Ελλάδα βιώνει μια τραγωδία και ότι το ΕΣΥ είναι ένα βήμα πριν τα όρια του διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».
«Το ΕΣΥ είναι ένα βήμα πριν τα όρια του, οφείλουμε να το στηρίξουμε ουσιαστικά, οφείλουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την τραγική, δραματική κατάσταση, την τραγωδία αυτή που βιώνει η ελληνική κοινωνία» είπε ο κ.Τσίπρας αφού συναντήθηκε με τη διοίκηση και με εργαζόμενους του νοσοκομείου.
«Η χώρα βιώνει μια τραγωδία» είπε ο κ.Τσίπρας, τονίζοντας ότι «ο αριθμός των θανόντων το τελευταίο Σαββατοκύριακο έφτασε σε αρνητικό, θλιβερό ρεκόρ» καθώς και ότι «η Ελλάδα με τους 211 θανάτους σε δυο μέρες έφτασε στη 10η χειρότερη θέση σε παγκόσμια κλίμακα αναλογικά με τον πληθυσμό της».
«Αυτή η τραγωδία πρέπει να μας προβληματίσει όλους.
Είναι γνωστές οι αδυναμίες, γνωστός ο εφησυχασμός, γνωστές οι ευθύνες, το ερώτημα είναι πώς μπορούμε από δω και στο εξής να σώζουμε ό,τι μπορούμε να σώσουμε, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να ενισχύσουμε τον καθημερινό αγώνα γιατρών και νοσηλευτών δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Ένας αγώνας που πρέπει να στηριχθεί όχι μόνο με χειροκροτήματα και με δηλώσεις, αλλά εμπράκτως» υποστήριξε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει αποδείξει ότι ούτε μπορεί ούτε θέλει, δυστυχώς, να ενισχύσει το ΕΣΥ».

Να επιταχθούν μεγάλες ιδιωτικές νοσηλευτικές μονάδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ η Ελλάδα είναι στην προτελευταία θέση στις χώρες της ΕΕ σε δαπάνες για το ΕΣΥ από την έναρξη της πανδημίας και μετά.
Το χειρότερο είναι ότι με βάση τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε και την επόμενη χρονιά, τη χρονιά δηλαδή της πανδημίας, προβλέπονται λιγότερες δαπάνες για την υγεία σε σχέση με το τρέχον έτος» είπε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «είναι αναγκαίο να υπάρξει ένας άλλος σχεδιασμός για τη στήριξη του συστήματος υγείας, με μόνιμες προσλήψεις, με αναμόρφωση του μισθολογίου, αυξήσεις δηλαδή στους μισθούς των ανθρώπων που είναι στην πρώτη γραμμή ώστε να δοθούν και κίνητρα να έρθουν νέοι γιατροί στο σύστημα, και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά του νοσηλευτικού προσωπικού».
«Η χώρα χρειάζεται αυτή την κρίσιμη στιγμή μια κυβέρνηση που να μπορεί και κυρίως να θέλει να στηρίξει το σύστημα υγείας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και τούτη την ώρα, τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια είναι έξω από τη μάχη, παραμένουν καθαρά από covid, νοσηλεύουν μονάχα άλλα περιστατικά, δεν έχει υπάρξει - με εξαίρεση τη Θεσσαλονίκη - επίταξη ιδιωτικών νοσηλευτικών μονάδων.
Κάποιοι θεωρούν ότι και την ώρα της μάχης πρέπει να υπάρχουν αυτές οι διακρίσεις.
Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να επιταχθούν τώρα μεγάλες νοσηλευτικές μονάδες και στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και να διαθέσουν κλίνες και σε covid περιστατικά» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης