Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Κουτσούμπας εξέθεσε Χρυσοχοίδη, Μητσοτάκη και Τσίπρα – Επιμονή στο λάθος από την κυβέρνηση με την απαγόρευση των συναθροίσεων

Ο Κουτσούμπας εξέθεσε Χρυσοχοίδη, Μητσοτάκη και Τσίπρα – Επιμονή στο λάθος από την κυβέρνηση με την απαγόρευση των συναθροίσεων
Το νέο μπάσιμο Κουτσούμπα στο αριστερό ακροατήριο Τσίπρα
Με μία στρατηγική κίνηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας τις πρωινές ώρες αποφάσισε να παρατάξει 200 μέλη του ΚΚΕ κατά μήκος της Βασιλίσσης Σοφίας έξω από την αμερικανική πρεσβεία –τηρώντας τα μέτρα της δημόσιας υγείας και τις αποστάσεις- και με αυτόν τον τρόπο να πιάσει στο ύπνο την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  που περίμενε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στο Πολυτεχνείο για να καταθέσει στεφάνι.

Ο αντιπερισπασμός του ΚΚΕ  


Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Κατεχάκη και ειδικός μεσολαβητής πήγε να μιλήσει με τον κ. Κουτσούμπα και την υπόλοιπη Κ.Ο του ΚΚΕ που ήταν παρούσα.
Η απόφαση που είχε παρθεί από εχθές το βράδυ στον Περισσό ήταν ξεκάθαρη. 200 μέλη του κόμματος θα στείλουν sms στο 13033 με την επισήμανση 2 (για γιατρό ή φαρμακείο) προκειμένου να μπορούν να μετακινηθούν στο κέντρο της Αθήνας.
Ο σχεδιασμός ήταν μυστικός και άλλα μέλη που ρωτήθηκαν για χθες, δεν γνώριζαν τις κινήσεις της ηγεσίας του κόμματος.

Το νέο μπάσιμο Κουτσούμπα στο αριστερό ακροατήριο Τσίπρα


Ο κ. Κουτσούμπας είχε αποφασίσει από προχθές, «μυρίζοντας» τις περιστάσεις που ευνοούσαν επαναστατικές πρωτοβουλίες, να σηκώσει το γάντι  και να ξεσηκώσει τον κόσμο, αριστερό ή μη.
Είχε καταλάβει ότι υπάρχει ένα μεγάλο κύμα ανθρώπων που έχουν κουραστεί με τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία.
Ωστόσο, υπήρχε και το πολιτικό κριτήριο.
Ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να φανεί η σοβαρή πολιτική δύναμη που κινείται στα όρια της νομιμότητας και των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Αυτό επιτάσσει η προσέγγισή του προς το Κέντρο.
Ο Γιάννης Βαρουφάκης ήθελε απλά να κάνει το κομμάτι για την προσωπική του προβολή και μόνο.
Οπότε, ο κ. Κουτσούμπας είχε πεδιό δόξαν λαμπρό να δράσει και να πάρει με το μέρος του το αριστερό πλήθος το οποίο εξέφρασε, την στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να δράσει.

Το ΚΚΕ επιζητούσε την ηρωοποίηση μέσω επεισοδίων


Ωστόσο, ενώ η πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία δεν ενοχλήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία με εντολή Κουτσούμπα μεταφέρθηκε στα Προπύλαια.
Για να υπάρχει πολιτικό κέρδος θα έπρεπε να υπάρχουν και επεισόδια. Στα Προπύλαια μαζεύτηκαν γύρω στα 1000 άτομα και στην πορεία συστρατεύθηκαν μέλη της νεολαίας του ΚΚΕ.
Η Ελληνική Αστυνομία που είχε εκτεθεί ανεπανόρθωτα το πρωί, ήταν αδύνατο να μην αντιδράσει.
Τα καπνογόνα και τα λοιπά κατασταλτικά μέτρα που ακολουθήθηκαν ήταν εκ των ων ουκ άνευ.
Το ΚΚΕ με την απείθειά του στην απαγόρευση των συναθροίσεων είχε δημιουργήσει ήδη πρόβλημα στην κυβέρνηση.
Είχαμε τονίσει ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης είχε δεσμεύσει με τους λεονταρισμούς του τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προβεί σε αυστηρές προειδοποιήσεις στην Βουλή απέναντι στον κ. Βαρουφάκη και τον κ. Κουτσούμπα.

Στα social media ζητούσαν την αποπομπή Χρυσοχοίδη


Η εικόνα που είχε δοθεί είναι ότι δεν θα γίνει καμία πορεία, θα διαλυθεί εκ της γενέσεώς της. Αντιθέτως, αυτό που είδαμε είναι ότι σε όλες τις μεγάλες πόλεις πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις και πορείες όπως στην Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ρέθυμνο, στα Ιωάννινα κ.α.
Η εικόνα της ανοχής εξέθεσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και κυρίως έφερε γκρίνια στο δεξιό ακροατήριο της.
Μία «βόλτα» στα social media – απ’ όπου γίνονται ξεκάθαρες οι τάσεις της κοινωνίας- οι υποστηρικτές της κυβέρνησης ζητούσαν τη «κεφαλή» του Μιχάλη Χρυσοχοίδη, θεωρώντας ότι:
1. Δεν προφύλαξε τη δημόσια υγεία με το σχέδιο δράσης της ΕΛΑΣ
2. Εξέθεσε την κυβέρνηση με την απαγόρευση των συναθροίσεων που όχι μόνο δεν περιφρούρησε αλλά δεν τήρησε η ίδια η ΕΛΑΣ κατά το ελεγκτικό της έργο.

Ολιγωρία της ΕΛΑΣ


Η κυβέρνηση, μάλιστα, προχώρησε σε ένα ακόμα ατόπημα λεκτικό με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τονίζει ότι η Ελληνική Αστυνομία σημείωσε μία μεγάλη επιτυχία που (μετά από ώρες) διέλυσε μία πορεία 1000 ατόμων όταν η ίδια επέμενε, παρά τις αντιδράσεις νομικών, να στηρίζει μία απαγόρευση συναθροίσεων. Βεβαίως, ο Πρωθυπουργός ο οποίος κατέθεσε στεφάνι το πρωί στο Πολυτεχνείο ήταν απασχολημένος με το ταξίδι του στα Αραβικά Εμιράτα, ωστόσο, η κυβέρνηση βγαίνει διπλά τραυματισμένη από το Πολυτεχνείο πράττοντας λάθη πάνω στις λάθος επιλογές της.
Πρώτον, διότι επέμεινε στην λάθος και σκληρή απαγόρευση – η οποία θα διαρκέσει άλλες 3 μέρες-, οπότε έχασε κόσμο που θεωρεί το lockdown αντιδημοκρατικό και επιζήμιο για την οικονομία.
Δεύτερον, διότι δεν τήρησε την νομιμότητα που η ίδια πολυδιαφήμιζε και ευαγγελιζόταν και έτσι δημιούργησε ρήγμα και στο στενό πυρήνα των υποστηρικτών της.
Πολλοί, μάλιστα, στοιχηματίζουν ότι όσο παραμένει αυτή η απαγόρευση θα υπάρξουν και άλλες συντονισμένες αντιδράσεις ανά την επικράτεια.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης