Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δυστοπία η πολιτική Χρυσοχοΐδη, για την κοινωνία που την εκβιάζουν με το πρόστιμο των 300 ευρώ - Τελικά η 28η Οκτωβρίου δεν είναι ξεχωριστή ημέρα...

Δυστοπία η πολιτική Χρυσοχοΐδη, για την κοινωνία που την εκβιάζουν με το πρόστιμο των 300 ευρώ - Τελικά η 28η Οκτωβρίου δεν είναι ξεχωριστή ημέρα...
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την κυβέρνηση κινήθηκε στα όρια της αναξιοπιστίας, της ανακολουθίας και της πολιτικής δειλίας αλλά εξαντλεί την αυστηρότητα της στον απλό πολίτη
Όπως αναμενόταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης  Χρυσοχοΐδης αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων για διαφορετικούς λόγους από ότι πολλοί μπορεί να πιστεύουν.
Από την μια η κυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια εν μέσω τρομολαγνείας για τον κορωνοιό και επιτρέπει 14.000 πολίτες να διαδηλώσουν έξω από το Εφετείο κατά της Χρυσής Αυγής… ήταν ηθικό θέμα…είπαν στην κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τον κορωνοιό.  
Από την άλλη η ίδια κυβέρνηση επιτρέπει στα αριστερά κόμματα στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΚΚΕ και στον Βαρουφάκη να διαδηλώσουν με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 2020, ενώ είχε προηγηθεί προφανώς η απαράδεκτη απόφαση απαγόρευσης της συνάθροισης.
Είναι προφανές ότι οι εξηγήσεις που έδωσε ο υπουργός ο οποίος θυμίζουμε είχε υπογράψει το πρώτο Μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει κατά δήλωση του… δεν έπεισαν, ο ίδιος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι
-Δεν ήταν ημέρα για πρόστιμα σήμερα αλλά ημέρα δημοκρατίας
-Είναι πολιτικά κόμματα και πολιτικές εκδηλώσεις οφείλαμε να τις ανεχθούμε που είναι μια ξεχωριστή μέρα.
-Τιμώ το ΚΚΕ από μικρό παιδί.

Λάθος τα περιοριστικά μέτρα και γελοίο το μέτρο της απαγόρευσης συναθροίσεων

Πρωτίστως να αναφερθεί ότι έχουμε ταχθεί ξεκάθαρα κατά των lockdown και όλων των περιοριστικών μέτρων που μόνο ζημία προκαλούν στις κοινωνίες και στις οικονομίες.
Όμως η κυβέρνηση φαίνεται ότι ακολουθεί δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Ο πολίτης, ο εργαζόμενος των 600 ευρώ εάν δεν πειθαρχήσει με την μάσκα π.χ. θα υποστεί το πρόστιμο των 300 ευρώ που αντιστοιχεί στο 50% του μηνιαίου μισθού.
Την ίδια ώρα που ο Μητσοτάκης ο έλληνας πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι για την Επέτειο του Πολυτεχνείου… τα κόμματα της Αριστεράς διαδήλωναν, το ΚΚΕ βγήκε από την πολιτική αφάνεια και βρέθηκε στο πολιτικό επίκεντρο με την συμμετοχή στην εκδήλωση… ο έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη δηλώνει ότι τιμάει από μικρός το ΚΚΕ… και την ίδια στιγμή η αστυνομία εξαντλεί την αυστηρότητα της σε ένα απλό εργαζόμενο που είχε την μάσκα του οριακά κατεβασμένη.
Αν και θεωρούμε την επέτειο του Πολυτεχνείου παρωχημένη εκδήλωση, ονειροφαντασία, πανδαισία υπερβολών μέσα από κατασκευασμένα γεγονότα που δεν προάγει την εθνική ενότητα, η κυβέρνηση επέδειξε πολιτική υποκρισία.

Τελικά δεν είναι ξεχωριστή μέρα η 28η Οκτωβρίου;

Στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 2020 απαγορεύτηκαν πλήρως οι εκδηλώσεις θα μπορούσαν να υπάρξουν έστω και υπό το καθεστώς των περιοριστικών μέτρων.
Η 28η Οκτωβρίου που αποτελεί μέρος της συλλογικής και εθνικής συνείδησης, μια ημέρα που κάνει υπερήφανους τους έλληνες,  ενταφιάστηκε, απαγορεύτηκε οποιαδήποτε εκδήλωση.
Στην επέτειο του Πολυτεχνείου έστω και με τον τρόπο που διεξήχθησαν ορισμένες εκδηλώσεις… το κράτος έκανε τα στραβά μάτια… αυτή την ξεχωριστή μέρα.
Δηλαδή η 28η Οκτωβρίου δεν είναι ξεχωριστή μέρα για την ελευθερία, την δημοκρατία και την νίκη της Ελλάδος;

Δεν είναι λάθος οι πορείες αλλά η τακτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών της κυβέρνησης απέναντι στην κοινωνία

Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ αποδείχθηκε ανακόλουθη, κατώτερη των περιστάσεων, έδειξε ότι ξεχωρίζει κατά το δοκούν την κοινωνία.
Η άποψη μας είναι ότι τα κόμματα που διαδήλωσαν ορθώς έπραξαν ανεξαρτήτως εάν διαφωνούμε με τις ιδεολογικές τους θέσεις.
Η κριτική μας εστιάζεται στην πολιτική της κυβέρνησης που δημιουργεί την εντύπωση της κατάφορης αδικίας.
Ο απλός πολίτης ταλαιπωρείται με την απαράδεκτη καραντίνα και όλα τα περιοριστικά μέτρα και ορισμένα κόμματα τυγχάνουν ασυλίας, υπερφαλαγγίζοντας τους νόμους.
Πρόκειται για εικόνες πολιτικής δυστοπίας, ο απλός λαός να εκβιάζεται και να τιμωρείται με το απαράδεκτο πρόστιμο των 300 ευρώ δήθεν γιατί πρέπει να πειθαρχήσει και ορισμένα κόμματα να τυγχάνουν οποιαδήποτε ασυλίας.
Τα πολιτικά παραμύθια, η τρομοκρατία με τον κορωνοιό τα κρούσματα και τους νεκρούς λειτουργούν ως προπαγάνδα φόβου και χειραγώγησης αλλά αυτά αφορούν τον πολύ κόσμο, αυτός πρέπει να φοβηθεί, να απειληθεί κάποιοι άλλοι είναι υπεράνω όλων.
Για μια ακόμη φορά η ΝΔ και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που συγκυβερνούν με την ΝΔ έδειξαν πολιτική δειλία, φοβήθηκαν να μην θεωρηθεί ότι κατακρίνουν και αποδοκιμάζουν τις πρακτικές της Αριστεράς…
Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη φέρουν ευθύνη απέναντι σε μια κοινωνία που αδικείται κατάφορα από τα γελοία περιοριστικά μέτρα και από την άλλη κάνουν τα στραβά μάτια σε εκδηλώσεις που διχάζουν την κοινωνία αλλά βολεύουν πολιτικά την αριστερά.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την κυβέρνηση κινήθηκε στα όρια της αναξιοπιστίας, της ανακολουθίας και της πολιτικής δειλίας αλλά εξαντλεί την αυστηρότητα της στον απλό πολίτη.
Πραγματικά απαράδεκτα πράγματα.

H μητέρα του Φύσσα μαζί με φοιτητές για την επέτειο του Πολυτεχνείου και εδώ δύο μέτρα και δύο σταθμά, η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει τα στραβά μάτια....
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα που στέκονται, λωρίδες και υπαίθριες δραστηριότητες
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης