Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συναντηθεί αύριο 22/10 ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συναντηθεί αύριο 22/10 ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το πρωί της Πέμπτης 22/10 ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αύριο Πέμπτη 22/10 στις 11:00 θα δεχθεί τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Τις παράνομες τουρκικές ενέργειες που στρέφονται κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, βάζοντας «φωτιά» στην Ανατολική Μεσόγειο, καταδίκασαν από κοινού νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της Αιγύπτου μετά το πέρας της τριμερούς Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.
«Η συμπεριφορά της Τουρκίας υπονομεύει τη διεθνή ασφάλεια», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι «μετά από μία εντατική περίοδο διεργασιών με επίκεντρο την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, η Άγκυρα δυστυχώς δρομολόγησε την πρόκληση των πολεμικών σκαφών.
Αντί του διαλόγου των λύσεων, προτίμησε τον μονόλογο των αμφισβητήσεων».
«Δίκαιο όμως παράγουν μόνο οι δίκαιες πράξεις», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι στο διάλογο μπορεί να μπει και η Τουρκία ακολουθώντας όμως τους διεθνείς κανόνες.
«Η χρονική συγκυρία αυτής της τριμερούς συμπίπτει με πρόσθετους κινδύνους, καθώς η ηγεσία της Τουρκίας φαντασιώνεται αυτοκρατορικές πρακτικές. Πότε ζωγραφίζοντας αυθαίρετους χάρτες, πότε υπογράφοντας άκυρα μνημόνια και πότε ψηφίζοντας έωλους νόμους για θέματα που ρυθμίζονται με διεθνείς κανόνες. Συνεχίζει τις μονομερείς κινήσεις με επιθετική ρητορική.
Πρόκειται για μια συμπεριφορά που κατάφορα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια.
Προσβάλλει αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τις αρνητικές συνέπειες της τουρκικής επιθετικότητας», επισήμανε ο πρωθυπουργός.
«Γνωρίζουμε καλά ότι ο δρόμος της εθνικής αξιοπρέπειας είναι δρόμος μετ’ εμποδίων.
Ζητάμε από τα ευρωπαϊκά κράτη να μην πωλούν στρατιωτικό υλικό στην Τουρκία. Δεν γίνεται η πλευρά της ειρήνης να προμηθεύει σφαίρες στην απέναντι πλευρά, που μπορεί να τις χρησιμοποιήσει εναντίον κρατών - μελών της Ε.Ε.», επισήμανε επίσης χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης