Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έρχονται μεταγραφές στα κόμματα – Πολιτικές ζυμώσεις, επαφές και… κωλοτούμπες με φόντο την εξουσία

Έρχονται μεταγραφές στα κόμματα – Πολιτικές ζυμώσεις, επαφές και… κωλοτούμπες με φόντο την εξουσία
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του bankingnews, επίκεινται άλλες 2 σημαντικές μεταγραφές προς την παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη
Zυμώσεις και ανοίγματα σε όλα τα κόμματα παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα με στόχο την μεγαλύτερη επιρροή στο εκλογικό σώμα.
Με μία κίνηση, την οποία είχαμε προβλέψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε την επεκτατική του πολιτική προς την κεντροαριστερά προτείνοντας ως υποψήφια γενική γραμματέα του ΟΟΣΑ την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου.
Το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο σύμφωνα με το ρεπορτάζ χτύπησε την πόρτα του Πρωθυπουργού μέσω γνωστών και ζήτησε την στήριξη του για την συγκεκριμένη θέση, μπαίνει στην λίστα των συμπαθούντων της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Αλλωστε, εδώ και πολύ καιρό είχε διαρρήξει τις σχέσεις της με το ΚΙΝΑΛ της Φώφης Γενημματά οπότε η επιλογή ήταν μονόδρομος.

Δυο σημαντικές μεταγραφές

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του bankingnews, επίκεινται άλλες 2 σημαντικές μεταγραφές προς την παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η μία αφορά τον Γιώργο Φλωρίδη, πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και καθαρά σημιτικό στέλεχος ο οποίος κινείται στην υποστηρικτική σφαίρα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μάλιστα, για να κάνει αισθητή την παρουσία του στηλίτευσε δημοσίως την κίνηση Ρουπακιώτη να προσδώσει ευθύνες στην ΝΔ για καθυστέρηση στην ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου.
Γεγονός που εκτιμήθηκε δεόντως από το Μαξίμου.
Το δεύτερο πρόσωπο που, πλέον, έχει αφήσει να διαφανεί ότι θα ήθελε την συνεργασία είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος όταν έμαθε την συνεργασία Διαμαντοπούλου-Μητσοτάκη με ένα σκωπτικό tweet υποδήλωσε 2 πράγματα:
Πρώτον ότι η σημερινή ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι ανίκανη να συγκρατήσει τα στελέχη του και έτσι αυτά συνεργάζονται με την ΝΔ του Κυριάκου και δεύτερον, με τρόπο έθεσε τον εαυτό του διαθέσιμο να συστρατευτεί με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Άλλωστε, εδώ και καιρό ο ίδιος έχει μείνει χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο στο ΚΙΝΑΛ μακριά από την πολιτική αίγλη του παρελθόντος.
Το Μαξίμου δεν είναι εκ πρώτης αντίθετο, ένα στέλεχος με τέτοια πείρα ως πολιτικού και ως συνταγματολόγου είναι καλοδεχούμενη. Αλλά θα πρέπει να γίνει με όρους και προϋποθέσεις και κυρίως με την κατάλληλη αφορμή.

Ίσως ένας ανασχηματισμός…


Τον οποίο, άλλωστε, περιμένει και άλλο ένα στέλεχος του ΚΙΝΑΛ ο Γιάννης Μανιάτης ο οποίος διατηρεί ανοικτούς δεσμούς με την κυβέρνηση.
Ωστόσο, επαφές και μεταγραφές θέλουν να κάνουν και στο ΣΥΡΙΖΑ με βασικό τους μέλημα να τραβήξουν ακόμα περισσότερο πασοκογενή κόσμο, όπως είχαν πράξει και με το project Γέφυρα.
Και συγκεκριμένα, πλέον, στοχεύουν στην περίπτωση ΓΑΠ και την υποομάδα του στο ΚΙΝΑΛ (Ρέππας, Καστανίδης κτλ).
Θεωρούν ότι ακόμα και τώρα, ΓΑΠ και Τσίπρας μπορούν να διαμορφώσουν μία προοδευτική ατζέντα συνεργασίας.
Την ίδια ώρα, το ΚΙΝΑΛ αποσυντίθεται και αποψιλώνεται.
Η απόφαση της Φώφης Γενηματά να διεκδικήσει εκ νέου την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ έχει αυξήσει τα διαλυτικά στοιχεία του κόμματος.
Έχει ένα πανίσχυρο μηχανισμό που μπορεί να την επανεκλέξει αλλά καμία επιρροή στην κοινωνία πλέον.
Τέλος, τις τελευταίες μέρες παρατηρήσαμε μία κίνηση ενωτική και υποστηρικτική από την μεριά του Κυριάκου Βελόπουλου προς τα στελέχη και τα μέλη της υπό δίωξη Χρυσής Αυγής, της οποίας της ψήφο ερίζουν πολλοί.
Βεβαίως, τα ηγετικά στελέχη, όπως φαίνεται και από την πρόταση της εισαγγελέως θα εκτίσουν ποινή στην φυλακή, αλλά το υποστηρικτικό κίνημα των ψηφοφόρων θα χρειαστεί διέξοδο.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης