Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρουπακιώτης: Το 2013 το Μαξίμου μπλόκαρε τον αντιρατσιστικό νόμο, ενώ αλώνιζε η Χρυσή Αυγή

Ρουπακιώτης: Το 2013 το Μαξίμου μπλόκαρε τον αντιρατσιστικό νόμο, ενώ αλώνιζε η Χρυσή Αυγή
«Ενώ ήμασταν ένα βήμα πριν να την τυλίξουμε... stop από Μαξίμου... δεν περνά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο», δήλωσε στο Open ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης
Για παρέμβαση του Μαξίμου το 2013, η οποία μπλόκαρε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ενώ αλώνιζε η Χρυσή Αυγή, έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.
«Η Χρυσή Αυγή αλώνιζε.
Κι ενώ ήμασταν ένα βήμα πριν να την τυλίξουμε... stop από Μαξίμου... δεν περνά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο», δήλωσε στο Open ο πρώην υπουργός.
Όπως υποστήριξε,  «ανέλαβαν το νομοσχέδιο ο Μπαλτάκος και ο Σταμάτης. Τελικά, ψηφίστηκε το 2014, ενώ είχε δολοφονηθεί ο Φύσσας. 1/1/2014 θα αναλάμβανε την προεδρία της ΕΕ η Ελλάδα... Πώς θα πήγαινε χωρίς αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και με Χρυσή Αυγή; Αν είχε τελειώσει νωρίτερα το αντιρατσιστικό…», ανέφερε με νόημα.
«Γιατί σταμάτησε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο; Θα μπορούσε να αποτρέψει μια δολοφονία;
Δεν ξέρω.
Δεν θα μπορούσε ή θα μπορούσε.
Γιατί αν ψηφιζόταν ομόφωνα από τη Βουλή ένα τέτοιο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, θα έπαιρναν το μήνυμα τα σώματα ασφαλείας και ενδεχομένως κάποιοι εισαγγελείς, θα διαχεόταν στην ελληνική κοινωνία ότι το ελληνικό κοινοβούλιο είναι κατά του ρατσισμού, κατά του εθνικισμού, κατά του φασισμού, κατά του ναζισμού».
Στη συνέχεια ο ίδιος εκτίμησε ότι θα αποφεύγονταν οι θάνατοι, εάν η Χρυσή Αυγή είχε παραπεμφθεί νωρίτερα ενώπιον της Δικαιοσύνης.
«Αν ήταν 25 οι δικογραφίες, 30, πριν δολοφονηθεί ο Λουκμάν και πριν δολοφονηθεί ο Φύσσας, και τότε δεν θα ήταν ενιαία υπόθεση; Και τότε θα αξιολογούνταν από τα δικαστήρια ως εγκληματική οργάνωση» είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης