Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοντονής: Δεν είχα πρόθεση να βάλω φωτιά – Αποδέχομαι τη διαγραφή, αυτή είναι η ποιότητα τους

tags :
Κοντονής: Δεν είχα πρόθεση να βάλω φωτιά – Αποδέχομαι τη διαγραφή, αυτή είναι η ποιότητα τους
Δεν μου το έχει ανακοινώσει κανείς, το είδα στις εφημερίδες υποστήριξε ο κ.Κοντονής
Τη θέση ότι δεν είχε καμία πρόθεση να βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό διατύπωσε ο πρώην υπ.Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος τόνισε ότι αποδέχεται τη διαγραφή του από ΣΥΡΙΖΑ, αν και όπως είπε δεν του έχει ανακοινωθεί ακόμα κάτι σχετικό.
«Αποδέχομαι τη διαγραφή μου.
Αυτή είναι η ποιότητά τους κι έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν.
Δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά ούτε κάτι που θα ανατρέψει τη ζωή μου.
Δεν μου το έχει ανακοινώσει κανείς, το είδα στις εφημερίδες και αποδέχομαι τη διαγραφή μου, που δεν ξέρω αν έγινε πριν ή μετά τα μεσάνυχτα.
Πρόκειται για την πρώτη διαγραφή που γίνεται από το γραφείο Τύπου, αυτές τις περίεργες ώρες.
Ας το ανακοινώσουν, για να ξέρω ποια μέρα διαγράφηκα» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Κοντονής, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση ΣΥΡΙΖΑ ότι «το δικαίωμα να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το απεμπόλησε ο ίδιος», τόνισε ότι «είναι εκφράσεις πασοκικής έμπνευσης».
Όπως είπε, την περασμένη Δευτέρα συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, όπου του ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
«Συζητήσαμε και του είπα ότι είναι αμετάκλητη η απόφασή μου να αποχωρήσω από την ΚΕ.
Ο λόγος ήταν κάποια εσωτερικά θέματα.
Μια κατάσταση ακραίας εσωστρέφειας, με αναρτήσεις στο facebook, με προσωπικές επιθέσεις.
Εννοώ όλους αυτούς που με έναν τρόπο πρωτόγνωρο για τα ήθη της αριστεράς, δημοσιοποιούσαν απόψεις, όταν αυτές στρέφονταν κατά ενός ή άλλου συντρόφου.
Με άκουσε κι έφυγα.
Δεν συνδυάστηκε ποτέ η αποχώρησή μου με το θέμα της δίκης» είπε ο κ.Κοντονής, ο οποίος σχετικά με τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του για τον Ποινικό Κώδικα με αφορμή και τη δίκη της Χρυσής Αυγής, υποστήριξε πως είχε εκφράσει πολλές φορές κατά το παρελθόν τη διαφωνία του σχετικά με τις διατάξεις περί στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων και για το μέγεθος της ποινής στον διευθύνοντα εγκληματικής οργάνωσης.
«Εγώ αυτά που είπα χθες, τα έχω πει δημόσια στη Βουλή, όταν αναρτήθηκε ο ΠΚ.
Δεκαπέντε φορές τα έχω πει.
Είχε προηγηθεί εμού η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που είχε θέσει το θέμα.
Είχα προειδοποιήσει, ότι θα το βρούμε (μπροστά μας), όπως είχε κάνει και η Νεολαία.
Δεν συνέδεσα όλα αυτά τα πράγματα.
Δεν έχω εκφράσει άποψη ότι υπήρχε πολιτική σκοπιμότητα.
Είχα εκφράσει τον φόβο μου, ότι αυτή την κατάργηση θα τη βρούμε μπροστά μας στη δίκη της ΧΑ» ανέφερε ο κ.Κοντονής, ο οποίος αποκάλυψε ότι είχε ετοιμάσει μια ανακοίνωση, με την οποία κατηγορούσε τη ΝΔ για πλήρη διαστρέβλωση των δηλώσεων του

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης