Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ελαφρυντικά μόνο για την ένταξη προτείνει η εισαγγελέας, ανοίγει ο δρόμος για τη φυλακή - Μιχαλολιάκος: Δικαστήκαμε για τις ιδέες μας

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ελαφρυντικά μόνο για την ένταξη προτείνει η εισαγγελέας, ανοίγει ο δρόμος για τη φυλακή - Μιχαλολιάκος: Δικαστήκαμε για τις ιδέες μας
Ιστορική απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής - Ομόφωνα ένοχη για τη διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση η πολιτική ηγεσία
(Συνεχές upd) Για αύριο 9/10 το πρωί, στις 11 π.μ., διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής, το οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία για την απόφαση επί των ποινών στους κατηγορούμενους.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί το πρωί με τις δευτερολογίες συνηγόρων υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά που αιτούνται να τους αναγνωριστούν οι κατηγορούμενοι.
Πιθανολογείται ότι η απόφαση για τις ποινές θα εκδοθεί εντός της αυριανής ημέρας.
Νωρίτερα σήμερα 8/10 την απόρριψη των αιτημάτων για την αναγνώριση ελαφρυντικών στα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής ομάδας, ζήτησε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου από το Τριμελές Εφετείο.
Πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο.
Με την εισαγγελική πρόταση ανοίγει ο δρόμος για τη φυλάκισή τους, με το ζήτημα των αναστολών να είναι κρίσιμο.
Η Εισαγγελέας άλλαξε την αρχική της πρόταση και ζήτησε τελικά να δοθεί ελαφρυντικό σε όσους έχουν καταδικαστεί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, αλλά δεν εμπλέκονται με άλλα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής.
Το δικαστήριο επανήλθε μετά τη διακοπή και πριν λάβουν τον λόγο οι συνήγοροι, η εισαγγελέας ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού που έδωσε στους τρεις πρώην βουλευτές και σε κάθε άλλο κατηγορούμενο ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ένταξη χωρίς να έχει άλλη κακουργηματική πράξη που να συνδέεται με την οργάνωση.
Η εισαγγελέας διευκρίνισε ότι αυτό δεν αφορά τους επτά πρώην βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άλλους κατηγορούμενος όπως ο Γιώργος Ρουπακιάς, οι δύο καταδικασθέντες για τη δολοφονία Λουκμάν, οι συνεργοί στη δολοφονία Φύσσα, οι καταδικασθέντες για Αντίπνοια, Συνεργείο, οι κατηγορούμενοι για επίθεση στους αλιεργάτες κλπ.
Πριν τη διακοπή είχε αναφέρει τα εξής:
«Τι ελαφρυντικά μπορώ να προτείνω με την απόφαση του δικαστηρίου σας;
Κρίνατε ότι οι κατηγορούμενοι συνέστησαν μια ένωση προσώπων που αποσκοπούσε στην τέλεση ανθρωποκτονιών με σκοπό να πλήξει το δημοκρατικό πολίτευμα.
Συνεπώς προτείνω να απορριφθούν συλλήβδην όλα τα αιτήματα για ελαφρυντικά», τόνισε η εισαγγελέας.
Σύμφωνα με το 187 του παλαιού Π.Κ., παράγραφος 6, "η μη τέλεση οποιουδήποτε από τα επιδιωκόμενα εγκλήματα των παραγράφων 1 και 3 συνιστά ελαφρυντική περίσταση". Το ελαφρυντικό αναγνωρίζεται σε όσους έχουν καταδικαστεί μόνο για ένταξη και όχι για άλλη πράξη που σχετίζεται με την εγκληματική οργάνωση.
Τα εγκληματα αυτά ειναι μεταξύ άλλων: ανθρωποκτονία με πρόθεση, βαριά σωματική βλάβη, αρπαγή, αναγκαστική εξαφάνιση προσώπου, εμπόριο δούλων, εμπορία ανθρώπων, αρπαγή ανηλίκων, ακούσια απαγωγή και βιασμός.
Στο δικαστήριο βρίσκονται 9 κατηγορούμενοι.

Ένταση στην αίθουσα

Νωρίτερα, η αρχική τοποθέτηση αυτή της κ. Οικονόμου προκάλεσε έκρηξη στα έδρανα της υπεράσπισης και φωνές από συνηγόρους οι οποίοι απευθυνόμενοι στο δικαστήριο έλεγαν ο καθένας το όνομα του εντολέα του αναφέροντας ότι και αυτοί ανήκουν σε αυτή την περίπτωση.
Ο εκ των συνηγόρων του Νίκου Μιχαλολιάκου και της Ελένης Ζαρούλια, Τάκης Μιχαλόλιας, φώναξε:
«Κυρία πρόεδρε, κυρία πρόεδρε, τι είναι αυτά που ακούμε; Και η Ζαρούλια είναι σε αυτή την περίπτωση και άλλοι είναι σε αυτή την περίπτωση.
-Πρόεδρος: Ησυχάστε, ησυχάστε σας παρακαλώ.
-Μιχαλόλιας: Όχι κυρία πρόεδρε δε θα ησυχάσουμε. Ησυχάσαμε αρκετά όπως φαίνεται.»
Στη λεκτική αντιπαράθεση επενέβη η εισαγγελέας, η οποία διευκρίνισε προς το δικαστήριο ότι το συγκεκριμένο ελαφρυντικό το υπέβαλαν μόνο οι τρεις κατηγορούμενοι.
Η πρόεδρος στράφηκε στην υπεράσπιση και είπε: «Επειδή το ζήτησαν, καταλαβαίνετε;» Τότε από την υπεράσπιση άρχισαν να φωνάζουν: «Ωραία, τότε να το υποβάλουμε κι εμείς».
Το δικαστήριο μετά από αυτό διέκοψε προκειμένου να διατυπωθούν ανάλογα αιτήματα.

Τι προβλέπεται για τις ποινές

Σήμερα είναι η ημέρα των ποινών για τους κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς το δικαστήριο θα αποφασίσει ποια θα είναι η τιμωρία για τις πράξεις που καταλόγισε.
Πιθανότατα θα είναι και η ημέρα που κάποιοι από τους ενόχους θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη φυλακή, αφού το τέλος της διαδικασίας των ποινών είναι η αρχή της πλέον κρίσιμης φάσης που θα κρίνει τις αναστολές.
Από την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά θα κριθεί και το ύψος των ποινών που θα επιβληθεί σε καθέναν από τους κριθέντες ενόχους.
Για τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά η αλληλουχία της σημερινής διαδικασίας θα κρίνει αν θα έρθει αντιμέτωπος με ισόβια ή με 15ετή κάθειρξη.
Αντίστοιχα, οι επτά ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αν θα έρθουν αντιμέτωποι με 15ετή κάθειρξη ή με πολύ μικρότερη ποινή καθώς αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά, οι προβλεπόμενες ποινές κυμαίνονται από 2 μέχρι 8 έτη κάθειρξης.
Για τα μέλη της οργάνωσης, η αναγνώριση ελαφρυντικών μειώνει το πλαίσιο της ποινής των 5 έως 10 ετών σε 1 έως 5 έτη.

Ιδεολογική δίωξη καταγγέλλει ο Μιχαλολιάκος


Εν αναμονή των ποινών, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, ο οποίος καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καταγγέλλει ιδεολογική δίωξη.
«Όταν οι λαθρομετανάστες θα είναι πλειοψηφία στην Ελλάδα, όταν θα παραδώσουν Γην και Ύδωρ στην Τουρκία, όταν εκατομμύρια Έλληνες θα είναι άνεργοι στους δρόμους, τότε θα θυμηθούν την #ΧΡΥΣΗΑΥΓΗ .
Μας καταδίκασαν για τις Ιδέες μας», έγραψε στο Twitter.

Οι αγορεύσεις των συνηγόρων των πρώην βουλευτών για τα ελαφρυντικά

Με τις αγορεύσεις της υπεράσπισης των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται η διαδικασία στο δικαστήριο.
Πρώτη αγόρευση ήταν αυτή για τον πρώην βουλευτή Μιχαήλ Αρβανίτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, με τον συνήγορο να ζητά την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος «πρόκειται για αξιοσέβαστο άτομο, που τήρησε στο έπακρο τους περιοριστικούς όρους που του επεβλήθησαν».
Εκ μέρους του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, ζητήθηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, αλλά αυτό της ελαφρυντικής περίστασης που προβλέπεται στο νέο Ποινικό Κώδικα για μη εύλογη διάρκεια της δίκης.
Αντίστοιχα ελαφρυντικά ζήτησε και ο Γιώργος Γερμενής.
Όπως αναφέρθηκε, δεν είχε παραβατική πράξη μέχρι την απόδοση των κατηγοριών το 2012.
Σύμφωνα με τη συνήγορο, ο εντολέας του «τα χρόνια της νεότητάς του πάλευε για ένα μεροκάματο ως διανομέας και είχε μία αγάπη, τη μουσική.
Η προφυλάκιση του σταμάτησε την πορεία της μουσικής του διαδρομής γιατί δεν μπορούσε να μεταβεί στο εξωτερικό.
Σε καμιά περίπτωση δεν είχε σχέση με έκνομες πράξεις» και προσέθεσε πως ο πρώην βουλευτής νυχθημερόν ασχολούνταν με το κοινοβουλευτικό του έργο και είχε άριστη διαγωγή.
Ο Αντώνης Γρέγος αιτήθηκε την αναγνώριση του σύννομου βίου καθώς και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης «λοιδορήθηκε και προπηλακίστηκε όσο κανένας» είπε η υπεράσπιση του ενόχου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης βουλευτή αιτούμενη τρία ελαφρυντικά.
Σύμφωνα με τους συνηγόρους του πρώην βουλευτή, το δικαστήριο πρέπει να αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη της παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας, καθώς και το ελαφρυντικό της μη τήρησης του εύλογου χρόνου της δίκης αφού «σαφέστατα υπέστη βλάβη εξαιτίας αυτής της δίκης η οποία σερνόταν πεντέμισι χρόνια, με ευθύνη όχι του δικαστηρίου αλλά της Πολιτείας, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να επανεκλεγεί».
Σύμφωνα με την υπεράσπιση του κ. Κασιδιάρη «η απόφαση είναι προδήλως εσφαλμένη» και ασφαλώς «θα καταθέσουμε έφεση».
Οι συνήγοροι ανέφεραν επίσης πως ο εντολέας τους υπέστη σκόπιμα έναν «ορυμαγδό αρνητικής δημοσιότητας».
Η Ελένη Ζαρούλια αιτήθηκε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.
Κατά την υπεράσπισή της, η πρώην βουλευτής αν δεν ήταν σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, δεν θα κρίνοταν ένοχη για «τη μια ομιλία από την οποία κρίθηκε ένοχη».

Ο συνήγορός της τόνισε επίσης καταλήγοντας ότι «είναι αυτονόητο για ένα μέλος του κοινοβουλίου με τέτοιο αξίωμα να του αναγνωριστεί ο σύννομος βίος».
Ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος αιτήθηκε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.
 
Τρία ελαφρυντικά ζητάει ο Μιχαλολιάκος

Η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου.
«Είναι δεδομένος ο σύννομος βίος του.
Αν δεν τον έχει ο Μιχαλολιάκος ποιος τον έχει;», είπε ο δικηγόρος του.
«Έχει μια διαδρομή που κανείς δεν μπορεί να του προσδώσει τίποτα.
Κανείς δεν προκλήθηκε όσο ο Μιχαλολιάκος και δεν αντέδρασε», προσέθεσε ο συνήγορος.
Ακόμη, η πλευρά Μιχαλολιάκου ζήτησε να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά για μετέπειτα καλή συμπεριφοράς και για μη εύλογη διάρκεια της δίκης.
«Αρχηγός πολιτικού κόμματος που εξελέγη με συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση και έργο ξαφνικά να βρίσκεται κατηγορούμενος και να προσπαθώ να εικάσω τί διεύθυνε....
Εχει τηρήσει ολες τις νόμιμες προδιαγραφές, έχει νόμιμο κόμμα και σήμα και ξαφνικά πρέπει να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για γεγονότα που σας δείξαμε ότι τα αγνοούσε.
Προσπαθώ να αντιληφθώ πως διηύθυνε και τι διηύθυνε...» επεσήμανε ο συνήγορος του Ν. Μιχαλολιάκου και συνέχισε: «Αν είναι να κάνουμε ιδεολογικό δικαστήριο και δεν το πήρα χαμπάρι, τότε φταίω εγώ.
Αλλά επειδή ξερω που βρίσκομαι, δεν μπορείτε να μου λέτε ότι έχει διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, επειδή ήταν γενικός γραμματέας ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος».
Σε ό,τι αφορά στο σύννομο βίο, η υπεράπιση Μιχαλολιάκου ανέφερε πως ο εντολέας της δεν έχει καμία καταδίκη.
«Εχει παράξει έργο και ας μην είναι αρεστός.
Δημιούργησε ένα πολιτικό φορέα.
Βοήθησε κόσμο.
Παρείχε έργο κοινοβουλευτικό» αναφέρθηκε.
Για τη μετέπειτα καλή συμπεριφορά, η υπεράσπιση, είπε: «Εν αγνοία του τελέστηκε ένα αδικημα, λοιδορήθηκε και προφυλακίστηκε.
Έκανε τα πάντα και είχε μια διαδρομή χωρίς να του αποδώσει κανείς τίποτα».
Ακόμη ο συνήγορος Μιχαλολιάκου ανέφερε: «Δεν είναι συμπεριφορά κοινωνίας να φέρονται έτσι σε έναν κατηγορούμενο.
Δεν είναι λογικό, παραμονή της απόφασης να κυκλοφορούν δηλώσεις που στόχευαν όχι το Μιχαλολιάκο αλλά αλλού.
Δεν αποσκοπούσαν στους κατηγορουμένους.
Δεν έκανε το παραμικρό ο κύριος Μιχαλολιάκος, δεν είχε δώσει δείγμα γραφής.
Για ποιο λόγο γίνανε;
Επειδή είπαν για τους ηττημένους του ‘45 για αυτές τις αστειότητες;».

«Ειλικρινής μεταμέλεια» το ελαφρυντικό που ζητά ο Ρουπακιάς

Ειλικρινή μεταμέλεια επικαλέστηκε η υπεράσπιση του Γιώργου Ρουπακιά μεταξύ άλλων ελαφρυντικών, που ζητά να του αναγνωρίσει το δικαστήριο. Η υπεράσπιση του αυτουργού της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ζήτησε να του αναγνωρίσει το δικαστήριο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου μέχρι και την τέλεση της πράξης, αλλά και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
«Ο Γ. Ρουπακιάς, λέει, έκλεισα δυο σπίτια, ένα του Παύλου Φύσσα και ένα το δικό μου», είπε ο δικηγόρος του και συμπλήρωσε πως ο εντολέας του «επί 4,5 χρόνια βρίσκεται κλεισμένος σε ένα διαμέρισμα 50 τ.μ. χωρίς να έχει πολλές φορές ούτε τη δυνατότητα να μεταβεί σε γιατρό».
Ισχυρίστηκε δε, πως ο εντολέας του «δαιμονοποιήθηκε» από τα ΜΜΕ και εμφανίστηκε ως αμετανόητος όταν είπε πως πρόκειται για «μια απλή ανθρωποκτονία», εννοώντας πως δεν υπήρχε πολιτικό κίνητρο.
Ακόμη, από τον κατηγορούμενο Γ. Πατέλη ζητήθηκε το ελαφρυντικό της μη εύλογης διάρκειας της δίκης, ενώ πολλοί ήταν οι συνήγοροι που άφησαν ξεκάθαρες αιχμές για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας των εντολέων τους και προειδοποίησαν για προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το δικαστήριο ανακοίνωσε πριν από λίγο 20λεπτη διακοπή.

Συνολικά η απόφαση του δικαστηρίου είναι η ακόλουθη:

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η οποία έχει πολλαπλό αντίκτυπο στην κοινωνική και πολιτική σκηνή της χώρας, επτά πρώην βουλευτείς της ΧΑ κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση κήρυξε ενόχους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ τους πρώην βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μχιάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριο Κουκούτση.
Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι και οι δυο αποκαλούμενοι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα από πρόθεση τον Γιώργο  Ρουπακιά.
Ο Ρουπακιάς, ο οποίος δεν παρέστη στο Εφετείο, κρίθηκε επίσης ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή , οπλοφορία και οπλοχρησία.
Ένοχοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με εξαίρεση τους Σταύρο Σαντοριναίο και Γιώργο - Χρήστο Τσακανίκα λόγω αμφιβολιών.

Το Τριμελές Εφετείο έκρινε επίσης ενόχους και τους πέντε κατηγορούμενους για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, όσον αφορά την υπόθεση των Αιγύπτιων αλιεργατών.
Για την επίθεση στο ΠΑΜΕ το δικαστήριο ανέφερε ότι η κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας μετατρέπεται σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Ένοχοι κρίθηκαν οι Καστρινός, Πανταζής και Χατζηδάκης.
Nα σημειωθεί ότι όλοι οι κατηγορούμενοι για το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δεν παρέστησαν στο δικαστήριο.
Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Μέχρι στιγμής αιτούνται γενικά σύννομο βίο (ο παλιός πρότερος έντιμος βίος), μεταγενέστερα καλή συμπεριφορά κ.α.

Η πρώτη αντίδραση Μιχαλολιάκου για την καταδίκη: Δεν έκανα απόπειρα αυτοκτονίας - Η δίωξη είναι πολιτική και ιδεολογική

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος στην πρώτη του αντίδραση μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης του Δικαστηρίου υποστήριξε εκ νέου ότι η δίωξή του είναι πολιτική και ιδεολογική ενώ φρόντισε να διαψεύσει και τη φημολογία περί απόπειρας αυτοκτονίας που διέπραξε.
«Είμαι υγιής.
Ρουφιάνοι γράφουν ψέματα.
Μη τους πιστεύετε» ανέφερε στην ανάρτησή του

Image
Το ποστ μετά από λίγο εξαφανίστηκε και στη συνέχεια έγιναν δύο ακόμα αναρτήσεις, οι οποίες έγραφαν: «Θα ρίξετε και αυτό το Τουίτερ;
Τόσο πολύ φοβάστε τις Ιδέες;» και «Είμαι υγιής. Ρουφιάνοι γράφουν ψέματα.
Μη τους πιστεύετε».
Image


Image

Μάγδα Φύσσα μετά τη δικαστική απόφαση για την Χρυσή Αυγή: Ο Παύλος τα κατάφερε…

«Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου» ήταν τα πρώτα λόγια της Μάγδας Φύσσα στο άκουσμα της ιστορικής δικαστικής απόφασης που έκρινε εγκληματική οργάνωση την Χρυσή Αυγή και ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση τον Γ. Ρουπακιά.
«Δικαιώθηκα.
Έχασα ένα παιδί, αλλά έχω κερδίσει όλα τα παιδιά του κόσμου» υποστήριξε η Μάγδα Φύσσα.
Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Εφετειο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.
Με το άκουσμα της ενοχής του Νίκου Μιχαλολιάκου ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα ενώ άρχισε να φωνάζει: «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί».
Image

Η δήλωση της οικογένειας Φύσσα

Μονόδρομος είναι για την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, η συνολική καταδίκη της Χρυσής Αυγής.
Πιο αναλυτικά, η οικογένεια Φύσσα αναφέρει σε δήλωση της:
«Μετά από 5,5 βασανιστικά χρόνια δικαστικής διαδικασίας, κατά την οποία δεχθήκαμε έως και ύβρεις και απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων,  εμείς, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα αναμετρηθήκαμε κατά πρόσωπο με το τέρας του ναζισμού και σταθήκαμε όρθιοι. Η ώρα της απόφασης έφτασε.  
7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11.00. 7 μαρτυρικά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, για εμάς η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ είναι μονόδρομος.
Την ημέρα της απόφασης καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσους δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα του Εφετείου.
Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα».

Οι κατηγορούμενοι, οι υποθέσεις και οι κατηγορίες

Δολοφονία Παύλου Φύσσα (ξημερώματα 18ης Σεπτεμβρίου 2013 Κερατσίνι από μέλη Τοπικής Νίκαιας)
Κατηγορούμενοι: 18
Γιώργος Ρουπακιάς: ανθρωποκτονία από πρόθεση
Ιωάννης Καζαντζόγλου: άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία
Απλή συνέργεια στη δολοφονία οι :
Ιωάννης Άγγος
Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης
Γεώργιος Δήμου
Ελπιδοφόρος Καλαρίτης
Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός
Κωνσταντίνος Κορκοβίλης
Αναστάσιος Μιχάλαρος
Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης
Σταύρος Σαντοριναίος
Γεώργιος Σκάλκος
Γέωργιος Σταμπέλος
Γεώργιος -Χρήστος Τσακανίκας
Λέων Τσαλίκης
Αθανάσιος Τσόρβας
Νικόλαος Τσόρβας και
Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Επίθεση σε βάρος τριών Αιγύπτιων ψαράδων (Ικόνιο Περάματος 12 Ιουνίου 2012 από μέλη της Τοπικής Περάματος )
Κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας: 5
Αναστάσιος Πανταζής πυρηνάρχης Περάματος
Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
Δημήτριος Αγριογιάννης
Θωμάς Μαριάς και
Μάρκος Ευγενικός.

Επίθεση σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ (12 Σεπτεμβρίου 2013 στο Πέραμα από μέλη τοπικής Περάματος σε βάρος αφισοκολλητών έξω από Ζώνη)
Κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας : 4
Αναστάσιος Πανταζής
Χρήστος- Αντώνιος Χατζηδάκης
Κυριάκος Αντωνακόπουλος και
Ιωάννης Καστρινός.
Οι 24 από τους 26 κατηγορούμενους για τις τρεις επιθέσεις βαρύνονται επιπλέον και με το αδίκημα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.
Οι άλλοι 2 - οι πυρηνάρχες Πατέλης και Πανταζής - βαρύνονται με αυτό της διεύθυνσης μαζί με τους 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής (ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα που προέκυψε μετά τις εκλογές Ιουνίου 2012)

Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
Κατηγορούμενοι συνολικά 20 (18 βουλευτές και 2 πυρηνάρχες)
Νίκος Μιχαλολιάκος
Χρήστος Παππάς
Ηλίας Κασιδιάρης
Γιάννης Λαγός
Ηλίας Παναγιώταρος
Κωνσταντίνος Μπαραμπαρούσης
Ελένη Ζαρούλια
Γιώργος Γερμενής
Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Νίκος Μίχος
Γιώργος Γερμενής
Αντώνης Γρέγος
Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος
 
Ευστάθιος Μπούκουρας
Πολύβιος Ζησιμόπουλος
Νίκος Κούζηλος
Αρτέμης Ματθαιόπουλος
Δημήτρης Κουκούτσης.
Και οι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης