Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ: Η πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που υποκινεί τις μαθητικές κινητοποιήσεις

ΚΚΕ: Η πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που υποκινεί τις μαθητικές κινητοποιήσεις
Oι ίδιοι οι μαθητές λένε πως αυτό που τους βγάζει στους δρόμους είναι η κυβερνητική πολιτική, η κατάσταση με την οποία άνοιξαν τα σχολεία, τονίζει σε παρέμβασή του ο γραμματέας του ΚΣ του ΚΚΕ
«Η πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που υποκινεί τις μαθητικές κινητοποιήσεις», τόνισε ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ σε σημερινή παρέμβασή του στην ΕΡΤ1, σχετικά με τις μαθητικές καταλήψεις.
Ο Ν. Αμπατιέλος ανέφερε πως «οι ίδιοι οι μαθητές λένε πως αυτό που τους βγάζει στους δρόμους είναι η κυβερνητική πολιτική, η κατάσταση με την οποία άνοιξαν τα σχολεία» και προσέθεσε ότι «είναι πολύ φυσιολογικό να απασχολεί την κοινωνία τι θα γίνει με την Υγεία, την Παιδεία, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τη δουλειά και δεν χρειάζεται κάποιον "υποκινητή" για βγουν στο δρόμο».
Επίσης, σημείωσε πως «η σοβαρότητα του προβλήματος φαίνεται από το γεγονός ότι τέτοιας έντασης και έκτασης καταλήψεις έχουν να γίνουν από το 1998».
Υπογράμμισε ότι «οι μαθητές δεν λένε να κλείσουν τα σχολεία, λένε πάρτε τα μέτρα το γρηγορότερο δυνατόν να ανοίξουν τα σχολεία» προσθέτοντας «και επειδή είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης, δήθεν για την μόρφωση, γιατί δεν ανοίγει τα πανεπιστήμια;».
Τέλος απαντώντας στην αποστροφή του συμμετέχοντος στη συζήτηση προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Π. Μαρινάκη, ότι οι καταλήψεις είναι «παράνομες», ο Ν. Αμπατιέλος υπογράμμισε ότι «νόμιμες είναι όλες οι μορφές που διαλέγει ο λαός και η νεολαία να κινητοποιηθούν», προσθέτοντας ότι «παράνομος, με βάση τον μέγιστο αριθμό των 9 ατόμων στην πλατεία που ψήφισε η κυβέρνηση, είναι ο συνωστισμός, στις δημόσιες συγκοινωνίες και οι 25 μαθητές μέσα στην τάξη».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης