Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αθώα η ηγεσία της Χρυσής Αυγής για τα περί εγκληματικής οργάνωσης με 3-0 ή 2-1 – Ποιες ποινές θα επιβληθούν

Αθώα η ηγεσία της Χρυσής Αυγής για τα περί εγκληματικής οργάνωσης με 3-0 ή 2-1 – Ποιες ποινές θα επιβληθούν
Το δικαστήριο θα κρίνει ότι δεν υφίσταται η έννοια της εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής
Στις 7 Οκτωβρίου 2020 μετά από μια μακροχρόνια - σχεδόν 7 χρόνια υπόθεση - και πολύκροτη δίκη το δικαστήριο που εξέτασε εκατοντάδες μάρτυρες και απασχόλησε ελληνικά και διεθνή μέσα θα δημοσιοποιήσει την απόφαση του για την Χρυσή Αυγή.
Ήταν η Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση δηλαδή ήταν οργάνωση που αποδείχθηκε ότι είχαν οικονομικό κίνητρο και δόλο;
Με βάση ορισμένες πληροφορίες η απόφαση της έδρας θα είναι αθωωτική για τα περί εγκληματικής οργάνωσης.
Δεν υφίσταται η έννοια εγκληματική οργάνωση με ψήφους της έδρας 3 προς 0 ή 2 προς 1.
Η βασική κατηγορία κατά της Χρυσής Αυγής ήταν ότι ως εγκληματική οργάνωση μεθόδευε επιθέσεις και η ηγεσία συντόνισε την δολοφονία Φύσσα.
Το δικαστήριο θα κρίνει ότι δεν υφίσταται η έννοια της εγκληματικής οργάνωσης καθώς όπως αποδείχθηκε δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία με βασικότερο τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν από την «δράση της εγκληματικής οργάνωσης»
Πέραν των άμεσα εμπλεκόμενων στην δολοφονία Φύσσα, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής θα αθωωθεί.

Πηγές στον χώρο της δικαιοσύνης αναφέρουν ότι η έννοια της εγκληματικής οργάνωσης έχει καταρρεύσει.
Όμως υπάρχουν και άλλα ζητήματα όπως η κατοχή όπλων, αδίκημα το οποίο ωστόσο είναι πταίσμα.
Στην περίπτωση αυτή θα επιβληθούν ποινές με αναστολή από 1 έως 3 έτη, θα προσφύγουν στο Εφετείο και έως τότε θα έχουν παραγραφεί.
Να σημειωθεί ότι για το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη η εισαγγελέας είχε εισηγηθεί αθώωση για το κυνηγητικό όπλο καθώς το κατείχε νόμιμα.
Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος δεν είχε καμία συσχέτιση με την δολοφονία Φύσσα και όπως θα αποδειχθεί δεν ηγείται εγκληματικής οργάνωσης.
Οποιαδήποτε κόμμα δεν θα ήθελε να βρεθεί στην θέση της Χρυσής Αυγής, οπότε για την δημοκρατία που όλοι υπερασπιζόμαστε η εισαγγελέας ουσιαστικά αποδόμησε τα περί συλλογικής ευθύνης και επικεντρώθηκε στην ατομική ευθύνη μιας πράξης.
Ο διαπράξας το έγκλημα Ρουπακιάς θα καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και ίσως και ακόμη 1 ή 2 άτομα που ήταν εκείνο το βράδυ μαζί του.
Υπάρχουν ορισμένα ερωτηματικά για πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής αλλά ο βασικός πυρήνας της ηγεσίας θα αθωωθεί.
Η 7η Οκτωβρίου θα έχει μεγάλη πολιτική σημειολογία.

Τι είχε εισηγηθεί η εισαγγελέας και οι αντιδράσεις

Για μια ιστορικών διαστάσεων αποκατάσταση της αλήθειας κάνει λόγο η ηγεσία της Χρυσής Αυγής που στιγματίστηκε όλα αυτά τα χρόνια ως εγκληματική οργάνωση λόγω ενός μεμονωμένου περιστατικού της δολοφονίας Φύσσα.
Πρόκειται για εισήγηση της εισαγγελέως στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής που καταρρίπτει τον μύθο περί εγκληματικής οργάνωσης.
Η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση, τόσα δημοσιεύματα, τόσες αναφορές πολιτικών για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και οι αρμόδιοι οι εισαγγελείς της υπόθεσης καταλήγουν στην εισήγηση τους ότι από πουθενά δεν προέκυψε η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.
Δεν ακούστηκαν φράσεις που να δείχνουν ότι δόθηκε εντολή για τη δολοφονία Φύσσα…
 Από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν προσχεδιασμένη από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής.
Δεν προέκυψε ότι δόθηκε εντολή από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής.
Άλλωστε πιο θα ήταν το όφελος για τη Χρυσή Αυγή.
Αν πράγματι ήταν προσχεδιασμένη η δολοφονία Φύσσα γιατί την διέπραξαν σε κεντρικό σημείο και όχι κάποια άλλο βράδυ σε άλλο απόμερο σημείο ώστε το έγκλημα να μη γίνει ορατό.
Η εισαγγελέας λοιπόν κατέληξε σε ένα αυτονόητο συμπέρασμα που αποτελεί κόλαφο σε όσους στιγμάτισαν ένα κόμμα.
Η Χρυσή Αυγή έχει μείνει εκτός βουλής όχι λόγω της ιδεολογίας της αλλά της εμμονικής συκοφάντησης της όλα αυτά τα χρόνια.
Όλα αυτά τα χρόνια στιγματίστηκε με την ατιμωτική κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης αλλά η εισαγγελέας δεν είχε αμφιβολίες, δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση και επίσης δεν αποδείχθηκε ότι δόθηκε εντολή από την Χρυσή Αυγή να δολοφονήσει τον Φύσσα.
Ένα ατυχές περιστατικό ενός θερμόαιμου που ενέπλεξε τις τοπικές της Χρυσής Αυγής αλλά το τότε πολιτικό σύστημα έστησε μια πλεκτάνη εις βάρος του Μιχαλολιάκου του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και του κόμματος.
Εγείρεται τεράστιο πολιτικό θέμα ποιοι ήταν αυτοί που ενορχήστρωσαν την πολιτική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής.
Ορθά η εισαγγελέας υποστηρίζει ότι η ιδεολογία ενός κόμματος είναι ποινικά αδιάφορη.
Και αυτό είναι ορθό, είναι αδιάφορο τι πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή, στην δημοκρατία όλοι έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι οπότε οι ιδέες και προτάσεις κρίνονται από τον λαό.
Ο λαός θα κρίνει εάν ένα κόμμα αξίζει να τον εκπροσωπεί.
Στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής στήθηκαν κατηγορίες για την εκμηδενίσουν, για να ανακόψουν την πολιτική της πορεία.
Ο λαός κρίνει την ιδεολογία και τις θέσεις ενός κόμματος όχι συγκεκριμένα κέντρα που κατασκεύασαν με απάτη την πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής.
Όμως εάν πάμε λίγα χρόνια πίσω θα θυμηθούμε ότι κάποιοι άνθρωποι η ηγεσία ενός κόμματος προφυλακίστηκε με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.
Πέρασαν λίγα χρόνια αλλά εκτοξεύτηκε πολύ λάσπη κατά ενός κόμματος που έμεινε εκτός Βουλής γιατί λιθοβολήθηκε με πλαστά στοιχεία, με προπαγάνδα και απάτη.
Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά;
Ποιοι ενορχήστρωσαν την πλεκτάνη ώστε να φυλακίσουν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής;
Ποιοι έστησαν το πολιτικό κόλπο να συκοφαντήσουν και κατηγορήσουν την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση ενώ η εισαγγελέας αναγνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία.
Ποιοι ήταν αυτοί που λειτούργησαν με πολιτικό δόλο και με δόλια ελατήρια έστειλαν ανθρώπους στην φυλακή παραποιώντας ή αποκρύπτοντας στοιχεία;
Ποιοι είναι αυτοί που επί τόσα χρόνια επαναλάμβαναν την λάσπη της εγκληματικής οργάνωσης;
Ποιοι είχαν πολιτικά ελατήρια ώστε να εξοντώσουν την Χρυσή Αυγή;
Τα ερωτήματα είναι πολλά και οι απαντήσεις είναι αμείλικτες.
Η εισήγηση της εισαγγελέως αποτελεί ισχυρό σοκ σε όσους συκοφάντησαν τόσα χρόνια την Χρυσή Αυγή.
Το κείμενο αυτό δεν έχει γραφεί για να αγιοποιήσει την Χρυσή Αυγή αλλά για να αποκαταστήσει την αλήθεια.
Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είτε είναι αθωωτικές είτε καταδικαστικές είναι σεβαστές, κρίνονται αλλά δεν αμφισβητούνται.
Το δικαστήριο στην τελική του απόφαση θα αθωώσει την ηγεσία για την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.
Θα απαιτηθεί μια συγνώμη από το πολιτικό σύστημα γιατί παρασύρθηκε από κάποιους που κατασκεύασαν τις κατηγορίες, που κατασκεύασαν ενόχους, που κατασκεύασαν εχθρούς για να κερδίσουν πολιτικούς πόντους.
Η εισήγηση της εισαγγελέως για αθώωση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής αποτελεί σταθμό για την δικαιοσύνη, δείχνει ότι λειτουργεί ανεξάρτητα και αποτελεί σταθμό και για το πολιτικό σύστημα που κρύφτηκε πίσω από την ιδεολογική αντιπαράθεση με την Χρυσή Αυγή αδιαφορώντας ότι οι κατηγορίες ήταν κατασκευασμένες.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης