Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε στη λήψη πρόσθετων μέτρων, αλλά στην εφαρμογή των υφιστάμενων

Πέτσας: Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε  στη λήψη πρόσθετων μέτρων, αλλά στην εφαρμογή των υφιστάμενων
«Δεν  είμαστε σε μια κατάσταση που θα χρειαστούν νέα μέτρα», τόνισε ο Στ. Πέτσας
«Aυτή τη στιγμή δεν είμαστε  στη λήψη πρόσθετων μέτρων, είμαστε στην εφαρμογή των υφιστάμενων» και «φαίνεται ότι δεν υπάρχει τώρα επιθετική αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική, κάτι που είναι σημαντικό», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ  και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας.
Ο κ. Πέτσας μιλώντας  στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» για τον κορωνοϊό και τη λήψη νέων μέτρων, υπογράμμισε ότι «για να δούμε αν δουλεύουν τα μέτρα, πρέπει να περάσει ένα ικανό χρονικό διάστημα από τη λήψη τους.
Την επόμενη εβδομάδα θα αξιολογηθούν».
Σε αυτή την φάση, πρόσθεσε ο ίδιος, «φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες συρροές σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας, όπως τα γηροκομεία, κάτι το οποίο είναι εγκληματικό σε σχέση με τις ευθύνες που έχουμε όλοι μας, ιδίως απέναντι στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.
Υπάρχουν, επίσης, κάποιες συρροές σε χώρους εργασίας, αλλά και κάποιες πηγές ανησυχίας σε περιοχές που είχαν ένα ισχυρό επιδημιολογικό φορτίο, το οποίο δεν φαίνεται να υποχωρεί τόσο γρήγορα.
Τέτοιες περιοχές είναι για παράδειγμα τα Τρίκαλα, η Πιερία και το κέντρο της Αθήνας.
Πριν, όμως, δούμε πώς έχουν αποδώσει τα μέτρα, δεν πρόκειται να πάρουμε κάποια πρόσθετα, γιατί τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι ήδη πολλά».
Όπως τόνισε, «σημασία έχει η εφαρμογή τους» και συμπλήρωσε ότι εάν εφαρμόζονται σωστά, τότε δεν θα υπάρξει  ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα.
Ωστόσο, η ανησυχία η μεγάλη, όπως είπε, είναι το γεγονός ότι θα συνυπάρξει ο ιός του κορωνοϊού με τις εποχικές ιώσεις, κυρίως, της γρίπης.
«Τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν, αν ληφθούν, στο μέλλον, θα πρέπει να πληρούν τις ίδιες προϋποθέσεις που έχουμε και τώρα.
Δηλαδή, να είναι απλά, να είναι εφαρμόσιμα και να είναι εύκολο να ελεγχθούν.
Μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα, όπως το ωράριο, είναι εύκολο να ελεγχθούν», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «θα πρέπει, όμως, να σταθμιστεί το γεγονός ότι αν συμπιεστεί το ωράριο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα υπάρξει μεγαλύτερος συγχρωτισμός, γιατί όλοι θα προσπαθούν να εξυπηρετηθούν σε μικρότερο χρονικό ορίζοντα.
Αυτό θα σταθμιστεί από τους ειδικούς και θα μας γίνει η σχετική εισήγηση.
Αλλά, αυτή τη στιγμή δεν είμαστε  στη λήψη πρόσθετων μέτρων, είμαστε στην εφαρμογή των υφιστάμενων».
Αναφερόμενος στην Αττική, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι φαίνεται ότι δεν υπάρχει τώρα επιθετική αύξηση των κρουσμάτων, όπως αντίθετα συνέβη σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στη Γαλλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο.
Ξεκαθάρισε ότι «δεν  είμαστε σε μια κατάσταση που θα χρειαστούν νέα μέτρα», ζητώντας την τήρηση των υφιστάμενων.
«Ας φοράμε τη μάσκα μας εκεί που προβλέπεται, να πλένουμε τα χέρια μας τακτικά, να κρατάμε αποστάσεις, όπου μπορούμε, και τα πράγματα θα πάνε καλύτερα», είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, ανέφερε ότι έχουν γίνει τεστ σε όλες τις μονάδες κοινωνικής φροντίδας, ιδίως στα γηροκομεία, αλλά και πως έχει μεγάλη σημασία η επίδειξη ευθύνης από όλους μας, ιδίως από τους ανθρώπους που εργάζονται σε τέτοιες μονάδες, για να προστατευτούν οι πιο ευάλωτοι.
Αναφορικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, τόνισε ότι « σ’ αυτήν τη φάση δεν είμαστε για τέτοια μέτρα».
Περαιτέρω, σημείωσε ότι  είναι τεράστιο πρόβλημα η μετάδοση στον εργασιακό χώρο.
Τέλος, αναφερόμενος στα σχολεία, ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι όπως έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, τα σχολικά τμήματα που έχουν πάνω από 25 μαθητές είναι μόλις το 3% του συνόλου των  σχολικών μονάδων, ενώ οι καθαρίστριες και γενικά το προσωπικό καθαριότητας, από 3.800 άτομα περίπου που ήταν πέρυσι, έχουν φτάσει οι πλήρους απασχόλησης στις 5.000 και συνολικά το προσωπικό καθαριότητας πάνω από 9.000, δηλαδή δυόμιση φορές πάνω απ’ ό,τι ήταν στην προηγούμενη σχολική περίοδο.
Υπογράμμισε ότι υπάρχει συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Εσωτερικών και των Δήμων, προκειμένου να μην υπάρχουν ελλείψεις στα σχολεία μας, ενώ οι καταλήψεις φαίνεται να φθίνουν μετά την λήψη των μέτρων από το Υπουργείο Παιδείας, που ανακοινώθηκαν,  κάτι το οποίο είναι θετικό.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης