Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρδαλιάς για κακοκαιρία: Παραμένουμε σε ετοιμότητα - Το φαινόμενο δείχνει να εξασθενεί στην Αττική

Χαρδαλιάς για κακοκαιρία: Παραμένουμε σε ετοιμότητα - Το φαινόμενο δείχνει να εξασθενεί στην Αττική
Oι κάτοικοι της Αργολίδας, της Λακωνίας, των Κυθήρων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες, ανέφερε ο Ν. Χαρδαλιάς
«Το φαινόμενο δείχνει να εξασθενεί από την περιοχή της Αττικής,  αλλά πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση στην περιοχή της Αρκαδίας, ειδικά στο Λεωνίδιο, στην Αργολίδα και στα Κύθηρα», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων,  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιάς, μετά από συνεχείς συσκέψεις που είχε για την εξέλιξη της κακοκαιρίας.
Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι το φαινόμενο δείχνει να κατευθύνεται το βράδυ προς την Κρήτη, αν και αυτό είναι κάτι που θα αξιολογηθεί μέσα στις επόμενες ώρες για να υπάρξουν ασφαλέστερα συμπεράσματα.
Προειδοποίησε πως οι κάτοικοι της Αργολίδας, της Λακωνίας, των Κυθήρων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες.
Όπως είπε, «οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν σπίτια τους, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις κι αν υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα, να πάνε στο υψηλότερο σημείο του σπιτιού», ενώ σημείωσε ότι «γίνεται μια προσπάθεια που ναι μεν είναι δύσκολη, αλλά δείχνει να ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ώρες».
Υπογράμμισε ότι «παραμένουμε σε εγρήγορση, παραμένουμε σε ετοιμότητα, παραμένουμε σε επιφυλακή.
Η πολιτική προστασία και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ξέρουμε να δίνουμε τον αγώνα μας και παραμένουμε παρόντες».
Ακόμη, ο κ. Χαρδαλιάς εκ μέρους όλης της οικογένειας της Πολιτικής Προστασίας εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων  που χάθηκαν, σημειώνοντας πως «για όλους όσους αγωνιζόμαστε καθημερινά για τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής , η κάθε απώλεια είναι κάτι το οποίο το παίρνουμε προσωπικά".
Ανέφερε ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τους άλλους δύο που είναι αγνοούμενοι και κάλεσε  τους πολίτες  να παίρνουν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας σαν κάτι που είναι σημαντικό, κρίσιμο και σοβαρό.
Ο ίδιος  ευχαρίστησε τους εκατοντάδες διασώστες, πυροσβέστες, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας , που όπως είπε, μέχρι τις 6 το πρωί έδωσαν μία μεγάλη μάχη σε όλη τη χώρα και ειδικά στις περιοχές που είχαμε το φαινόμενο καθώς «619 συνάνθρωποί μας σώθηκαν με αυτοθυσία που έδειξαν σε πολλές φορές και με κίνδυνο της ζωής τους προκειμένου να σώσουν τους συνανθρώπους τους».
Όπως είπε, «συνεχίζεται η προσπάθεια, έχουμε κλείσει σχεδόν δύο εικοσιτετράωρα και η προσπάθεια που γίνεται σε όλη τη χώρα είναι μια προσπάθεια που ναι μεν είναι δύσκολη,  αλλά δείχνει να ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ώρες».
Κληθείς να μιλήσει για τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στην ηλεκτροδότηση λόγω της κακοκαιρίας, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως «από το πρωί ήδη τρέξαμε τρεις διαφορετικές συσκέψεις.
Φεύγουν κλιμάκια κυβερνητικά στις περιοχές αυτές, ήδη δίνουμε μεγάλο αγώνα για να αποκατασταθούν οι ηλεκτροδοτήσεις ειδικά στα νησιά και ταυτόχρονα κάποιες περιοχές που είναι αποκομμένες να εξασφαλίσουμε όλα όσα χρειάζονται μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης