Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το νομοσχέδιο Αυγενάκη φέρνει σε σύγκρουση Μπακογιάννη και Μητσοτάκη - Αυστηρές προειδοποιήσεις από την ΔΟΕ

Το νομοσχέδιο Αυγενάκη φέρνει σε σύγκρουση Μπακογιάννη και Μητσοτάκη - Αυστηρές προειδοποιήσεις από την ΔΟΕ
Το νομοσχέδιο Αυγενάκη «τελειώνει» την καριέρα του Ισίδωρου Κούβελου και αυτό απoτελεί casus belli για την σύζυγό του Ντόρα Μπακογιάνη
Κυβερνητικό αλαλούμ έχει δημιουργηθεί στην κυβέρνηση με το αθλητικό νομοσχέδιο που έχει φέρει στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.
Ο υφυπουργός, που έχει φάει ήδη μία κίτρινη κάρτα για την παρέμβασή του στα θέματα του ποδοσφαίρου, έφτιαξε ένα νομοθέτημα για τις αθλητικές ομοσπονδίες όπου θίγει τα όρια ηλικίας εκλογιμότητας και κυρίως θέτει αναδρομικότητα στις θητείες ενός προσώπου σε μία ομοσπονδία.
Άμεσα θιγόμενος από τις διατάξεις Αυγενάκη είναι ο Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, αδερφής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η ίδια στην επιτροπή πήρε το λόγο και κατακεραύνωσε τον υφυπουργό Αθλητισμού καθώς όχι μόνο «πετάει» εκτός της Ομοσπονδίας της Ιππασίας τον σύζυγός της, όπου είναι εκπρόσωπος, αλλά και εκτός της Ολυμπιακής Ακαδημίας, η οποία είναι πολύ σημαντική θέση για το Ολυμπιακό Κίνημα που οδηγεί ακόμα και στο να επιλεγεί κάποιος ως «Αθάνατος» από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.
Κοινώς, το νομοσχέδιο Αυγενάκη «τελειώνει» την καριέρα του Ισίδωρου Κούβελου και αυτό απoτελεί casus belli για την σύζυγό του Ντόρα Μπακογιάνη.
Στο Μέγαρο Μαξίμου τα μηνύματα που ήρθαν από τον κύκλο της Ντόρας Μπακογιάννη ήταν πολλά και έδειχναν τον θυμό της για αυτό το νομοσχέδιο.
Αν και το νομοσχέδιο τον έφερε στη Βουλή ο υφυπουργός, λέγεται έντονα ότι οι διατάξεις τελειοποιήθηκαν από την έμπειρη ματιά του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη ο οποίος – και αυτός- δέχθηκε ισχυρά πυρά.
Μάλιστα, ειπώθηκε ότι το νομοσχέδιο θίγει 20 Προέδρους Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών οι οποίοι, ήδη έχουν ξεκινήσει νομικές διαδικασίες να προσφύγουν στα Πρωτοδικεία, στα Ανώτατα Δικαστήρια αλλά και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια καθώς, σύμφωνα με την διεθνή νομολογία, δεν μπορείς να βάλεις όριο θητείας και ηλικιακό όριο στις Ομοσπονδίες.
Δεν συμβαίνει πουθενά σε καμία χώρα.
Τα τεκταινόμενα στην Ελληνική Βουλή ήρθαν στα αυτιά της Διεθνούςς Ολυμπιακής Επιτροπής και τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, ο οποίος σε επίσημη επιστολή που έστειλε στην Αθήνα, στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο και στον Αρμόδιο Υπουργό τόνισε την αντισυνταγματικότητα της διάταξης που θέλει να φέρει ο Αυγενάκης και προειδοποίησε ότι το νέο Αθλητικό νομοσχέδιο παραβιάζει τον Ολυμπιακό Καταστατικό Χάρτη το οποίο θα έχει αυστηρές συνέπειες για τη χώρα μας.
Ειδικοί εκτιμούν ότι μπορεί η ΔΟΕ να αποκλείσει την χώρα μας από τελετές αφής της φλόγας, να χάσουμε βασικά δικαιώματα ψήφου μέχρι και να αποκλείσει την Εθνική Αποστολή κτλ.
Το χειρότερο, όμως, είναι ότι εάν η χώρα έρθει σε σύγκρουση με την ΔΟΕ τότε ενδεχομένως να μας αποκλείσει από την επιλογή Αθανάτου από τη χώρα μας το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την χώρα που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες!
Επιστολή προς την κυβέρνηση έστειλε ακόμα και Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος ο οποίος είναι διαχρονικός «αντίπαλος» του Ισίδωρου Κούβελου και ακόμα και αυτός υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο είναι προς την λάθος κατεύθυνση και ότι πρέπει να άρει βασικές διατάξεις οι οποίες στα δικαστήρια θα καταπέσουν με συνέπεια να δημιουργήσουν ένα πρωτοφανές μπάχαλο στο χώρο του Αθλητισμού.
Επιστολή στον Πρωθυπουργό έστειλε, όμως, και η Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες η οποία εναντιώνεται με τις διατάξεις Αυγενάκη.
Το θέμα έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις αλλά έχει και άμεσο αντίκτυπο στο χώρο του Αθλητισμού καθώς, όπως λένε πολιτικά στελέχη, «ο χώρος είναι προνομιακός για την Νέα Δημοκρατία και αυτό που επιχειρεί ο Λ. Αυγενάκης θα φέρει σοβαρές ανατροπές και θα διασπάσει το κόμμα.
Το χειρότερο, όμως, όπως λένε, είναι ότι εάν προχωρήσει αυτό το νομοσχέδιο ως έχει, θα επιφέρει ένα βαθύ ρήγμα στη σχέση μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του αδερφού της, Πρωθυπουργού της χώρας.
Σχέση η οποία έχει περάσει από φουρτούνες και αντάρες για να συνειδητοποιήσει ο καθένας τον νέο του ρόλο.
Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Αυγενάκης παράτησε τη Νέα Δημοκρατία για να ενταχθεί στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη «Δημοκρατική Συμμαχία» και τώρα την «πληγώνει» ανεπανόρθωτα…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης