Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Ζητά την εφαρμογή του νόμου που θέτει σε αργία την Τουλουπάκη

ΚΙΝΑΛ: Ζητά την εφαρμογή του νόμου που θέτει σε αργία την Τουλουπάκη
Επανέρχεται το Κίνημα Αλλαγής στην υπόθεση της Ελένης Τουλουπάκη
Επανέρχεται το Κίνημα Αλλαγής στην υπόθεση της Ελένης Τουλουπάκη και σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η ενοποίηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς με το Οικονομικό Έγκλημα, δεν αναιρεί την υποχρέωση του υπουργού να θέσει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο το ερώτημα της θέσης της σε αργία.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής:
«Χθες οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, γιατί επί ενάμιση μήνα καθυστερούσε το ερώτημα προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο σχετικά με την θέση σε αργία της Εισαγγελέως Διαφθοράς μετά την άσκηση δίωξης εις βάρος της.
Όπως ακριβώς ο Νόμος ορίζει.
Σήμερα ο κ. Υπουργός ανακοίνωσε την ενοποίηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς με το Οικονομικό Έγκλημα, προαναγγέλλοντας την απομάκρυνση από την συγκεκριμένη θέση της κας Τουλουπάκη.
Η κίνηση αυτή της Κυβέρνησης δεν αναιρεί όμως την υποχρέωση του Υπουργού με βάση το άρθρο 57 του Νόμου περί Οργανισμού των Δικαστηρίων, να θέσει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο το ερώτημα της θέσης της σε αργία.
Ιδιαίτερα μετά την αποστολή από την Βουλή στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, των σοβαρών στοιχείων που προκύψουν για εμπλοκή της σε σοβαρά αδικήματα.
Ο Νόμος είναι απόλυτα σαφής, ουδείς μπορεί να τον παραβιάζει, επιχειρώντας να καλύψει καταστάσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης