Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η αδράνεια της κυβέρνησης επιτρέπει στον Erdogan να κλιμακώνει την ένταση

Τζανακόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η αδράνεια της κυβέρνησης επιτρέπει στον Erdogan να κλιμακώνει την ένταση
Είναι κρίσιμο να δούμε ποια είναι η στρατηγική της χώρας στην εξωτερική πολιτική τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος
Τη θέση ότι η αδράνεια της κυβέρνησης επιτρέπει στον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan να κλιμακώνει την ένταση διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τζανακόπουλος.
«Το κρίσιμο δεν είναι απλώς να διαπιστώνουμε σε ποια θέση βρίσκεται ο Erdogan αλλά να δούμε ποια είναι η στρατηγική της χώρας στην εξωτερική πολιτική για να αντιμετωπίσει αυτήν την αυξανόμενη ένταση με την οποία αντιμετωπίζει ο Erdogan τις διεθνείς σχέσεις του.
Εδώ και ένα χρόνο βλέπουμε μια συνεχή κλιμάκωση και μια κυβέρνηση στην Ελλάδα που μάλλον αδρανεί και που ακολουθεί μια στρατηγική του βλέποντας και κάνοντας.
Όλη αυτή η κλιμάκωση σχετίζεται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό και με την αδράνεια της κυβέρνησης.
Από πέρυσι είχαμε την απόφαση για τις κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία.
Εμείς λέγαμε στην κυβέρνηση και στον κ. Μητσοτάκη ότι θα πρέπει να πιέσει σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο τους Ευρωπαίους εταίρους να εκκινήσει αυτή η διαδικασία των κυρώσεων που είχε αποφασιστεί τον Ιούλιο του 2019» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανακόπουλος.
«Η στάση της κυβέρνησης απέναντι σε αυτήν την προτροπή του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι η στρατηγική των κυρώσεων δεν αποτελεί επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης.
Και αυτό έγινε γιατί η κυβέρνηση είχε μια κοντόφθαλμη πολιτική, μια πολιτική κατευνασμού και προβλέψιμου συμμάχου, τόσο των Ευρωπαίων όσο και των ΗΠΑ, που έχει σήμερα παράξει τα αποτελέσματά της εφόσον δεν υπήρξε καμία πολιτική ή διπλωματική αντίδραση ούτε όταν ο Erdogan προχώρησε στην κατάθεση συντεταγμένων για ΑΟΖ στον ΟΗΕ» υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση ευθύνεται για το γεγονός ότι ο Erdogan δεν είδε μια κίνηση που θα έδινε την εντύπωση ενός περιορισμού».
«Η ελληνική κυβέρνηση δεν έβαλε φρένο και αυτό του επέτρεψε σήμερα να αλωνίζει στην ανατολική Μεσόγειο.
Όταν το 2018 ο Erdogan επιχείρησε να κάνει τα ίδια που έκανε αυτό το καλοκαίρι, δηλαδή έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αυτό που έγινε ήταν αμυντική αποτροπή, χωρίς να δημιουργηθεί κίνδυνος θερμού επεισοδίου, και τότε μπήκε φρένο.
Αντίθετα εδώ, έχουμε μια πολιτική αδράνειας, μια πολιτική που δεν έχει αρχή μέση και τέλος, και ένα βλέποντας και κάνοντας και μια λογική που λέει ότι αναλόγως το πόσο κλιμακώνει ο Erdogan εμείς θα απαντήσουμε adhoc.
Η ΝΔ μας έχει μπερδέψει ως προς τη στάση της για το εάν έγιναν ή δεν έγιναν έρευνες από το OrucReis.
Παράλληλα έγινε και μια υποκριτική κίνηση από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, για να καλύψει τα νώτα του στα δεξιά του κόμματός του, προχώρησε στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια, ενώ πριν από ένα χρόνο η ΝΔ διαφωνούσε με την επέκταση λέγοντας ότι χωρίζει τη χώρα στη μέση» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης