Πολιτική

Πλεύρης (ΝΔ) για Παπαγγελόπουλο: Καταλογίζουμε πολιτική ευθύνη στον Τσίπρα

Πλεύρης (ΝΔ) για Παπαγγελόπουλο: Καταλογίζουμε πολιτική ευθύνη στον Τσίπρα
Ο πρώην πρωθυπουργός έκλεινε το μάτι στον Παπαγγελόπουλο που ενορχήστρωνε όλο το πλαίσιο του παραδικαστικού είπε ο κ.Πλεύρης
Καταλογίζουμε στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πολιτική ευθύνη διότι έκλεινε το μάτι στον Δ. Παπαγγελόπουλο, που ενορχήστρωνε όλο το πλαίσιο του παραδικαστικού και έστησε και τις πρακτικές του» υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ, Θ. Πλεύρης κατά την τοποθέτηση του στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτηση για το πόρισμα της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
«Λειτουργήσατε ως συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Παπαγγελόπουλου» είπε απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Πλεύρης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην άσκηση δίωξης σε βάρος της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.
«Μας λέγατε ότι δεν γίνεται να υπάρχει ηθικός αυτουργός χωρίς τον φυσικό αυτουργό.
Η ελληνική Δικαιοσύνη είπε όμως ότι στο στάδιο του φυσικού αυτουργού υπάρχουν ενδείξεις για τέλεση αδικημάτων και άσκησε ποινική δίωξη στον φυσικό αυτουργό.
Άρα μας έχει ξεπεράσει η Δικαιοσύνη.
Έρχεται μία απόφαση που μας λέει ότι πρέπει να ερευνηθεί αν υπήρξε κατάχρηση εξουσίας», τόνισε ο κ. Πλεύρης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπάθησε να απαξιώσει κάθε εισαγγελικό λειτουργό που αποκάλυψε τις πιέσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, δηλαδή και την Ελένη Ράικου, και τον Ιωάννη Αγγελή, και την Γεωργία Τσατάνη και την Ευγενία Κυβέλου, και τον Παναγιώτη Αθανασίου και πλέον στοχοποιεί και τον κ. Ζαχαρή.
Ο κ. Πλεύρης μίλησε για σχέδιο ενοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνδρομή δημοσιευμάτων που στοχοποιούσαν εισαγγελικούς λειτουργούς επειδή δεν υπέκυπταν στις πιέσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης