Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας για άνοιγμα τουρισμού: Είμαστε έτοιμοι – Αν προσέξουμε, θα τα καταφέρουμε

Πέτσας για άνοιγμα τουρισμού: Είμαστε έτοιμοι – Αν προσέξουμε, θα τα καταφέρουμε
Τρεις μήνες πριν κανείς δεν πίστευε ότι θα ανοίγαμε τα σύνορα μας είπε ο κ.Πέτσας
Τη θέση ότι αν προσέξουμε θα καταφέρουμε διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στο σημερινό άνοιγμα των συνόρων που σηματοδοτεί και επίσημη έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν.
«Τρεις μήνες πριν κανείς δεν πίστευε ότι θα ανοίγαμε τα σύνορά μας, αλλά τα καταφέραμε.
Συνεχίζουμε προσεκτικά μέχρι τις 15 Ιουλίου, καθώς υπάρχουν ακόμα αρκετοί περιορισμοί στα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Πέτσας, αναφέροντας ότι οι σημερινές εικόνες από τα αεροδρόμια της χώρας είναι αυτές που περιμέναμε και θέλαμε να δούμε και τονίζοντας ότι ελπίζουμε σε αντίστοιχες εικόνες στην πορεία του καλοκαιριού.
«Να δούμε πώς θα εξελιχθεί το επιδημιολογικό κομμάτι, αν προσέξουμε θα τα καταφέρουμε.
Είμαστε έτοιμοι» είπε ο κ.Πέτσας, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα πως θα δοθεί μεγαλύτερη ώθηση στον τουρισμό.
Για το πρόγραμμα «Συν-εργασία» υποστήριξε πως αυτό θα διευκολυνθεί με μείωση της γραφειοκρατίας και επέκταση του χρονικού διαστήματος που θα καλύπτει τους εργαζομένους, αλλά και με μεγαλύτερα κίνητρα σε επίπεδο ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος.
Αναφερόμενος στη θέση της Ελλάδας στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας και τη μετατροπή της σε τζαμί ο κ.Πέτσας είπε πως «θα είναι ένα τεράστιο λάθος» αν προχωρήσει το έργο αυτό.
«Θα δημιουργήσει μεγάλο ψυχικό χάσμα αγεφύρωτο ανάμεσα στους χριστιανούς ανά την οικουμένη και τις τουρκικές αρχές.
Είναι ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και πρέπει να διαφυλαχθεί η ιστορικότητά του» υποστήριξε ο κ.Πέτσας.
Ως προς την  υπόθεση της Novartis ο κ.Πέτσας είπε ότι αναδεικνύεται το πολιτικό σκέλος, ότι δηλαδή ένας υπουργός Επικρατείας (Νίκος Παππάς) κι ένας υπουργός Δικαιοσύνης (Δημήτρης Παπαγγελόπουλος) αναγνωρίζουν την ύπαρξη ενός παρακράτους.
«Αυτό που ζητά η κυβέρνηση είναι να δηλώσει ο κ. Τσίπρας αν ήταν εν γνώσει του όλο αυτό.
Είναι βασικό ζήτημα τη δημοκρατίας να τοποθετηθεί δημόσια.
Το παρακράτος έχει πολλές μορφές, όταν εξυφαίνεται κάτω από τη μύτη σου, το γνωρίζεις.
Η υπόθεση Novartis, όπως εξελίχθηκε, αποκάλυψε ξεκάθαρα αυτό που λέγαμε από την αρχή, ότι υπήρχε σκάνδαλο οικονομικό, το οποίο αντί να διερευνηθεί χρησιμοποιήθηκε για να κατασκευαστεί μια πολιτική σκευωρία» είπε ο κ.Πέτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης