Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» θα δημιουργηθούν 40.000 θέσεις εργασίας

Θεοδωρικάκος: Με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» θα δημιουργηθούν 40.000 θέσεις εργασίας
Δίνεται προτεραιότητα στα έργα που προάγουν την ποιότητα ζωής και την υγεία των πολιτών, τόνισε ο Τ. Θεοδωρικάκος
Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που ήδη «τρέχει» και δημιουργεί οφέλη για τους Έλληνες, καθώς 77 έργα ύψους 105 δισ. ευρώ βρίσκονται σε εξέλιξη και ήδη έχουν δημιουργηθεί 1.100 θέσεις εργασίας, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος.
Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας  στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ, υπογράμμισε ότι με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 2,5 δισ. ευρώ, θα δημιουργηθούν 40.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, σε 5.000 έργα που θα γίνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, φτάνοντας και στον τελευταίο δήμο της χώρας.
Στις αρχές Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι προσκλήσεις για τα έργα αυτά και οι Δήμοι θα έχουν δικαίωμα, κατ' αρχήν, μέχρι το τέλος του έτους, να υποβάλλουν αιτήματα.
Ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι τα έργα θα γίνουν με διαφάνεια και σεβασμό στη νομιμότητα, «με σεβασμό και στο τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη».
Ο υπουργός, σχολιάζοντας την κριτική που άσκησε ο προκάτοχός του στο υπουργείο Εσωτερικών, Α. Χαρίτσης για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ανέφερε  πως «ο κ. Χαρίτσης θα έπρεπε να κάνει την αυτοκριτική του για λογαριασμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που διέλυσε την Αυτοδιοίκηση».
Όπως εξήγησε,  «τη διέλυσαν με δύο τρόπους: Ο ένας είναι ότι καθιέρωσαν την απλή αναλογική και τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς γιατί δεν θα υπήρχαν πλειοψηφίες εάν δεν ερχόμασταν να αλλάξουμε τον νόμο πέρσι τον Ιούλιο και το δεύτερο είναι τα απίστευτα ψέματά τους προς την Αυτοδιοίκηση, όταν υποσχέθηκαν έργα 1,234 δισ. ευρώ και είχαν διασφαλισμένους πόρους 134 εκατ. ευρώ».
Σχετικά με την επιλογή έργων, ο υπουργός τόνισε ότι δίνεται προτεραιότητα σε αυτά που προάγουν την ποιότητα ζωής και την υγεία των πολιτών (αντικαταστάσεις πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης, ασφάλεια αστικών εγκαταστάσεων, χώροι αναψυχής για παιδιά κλπ).
Έδωσε έμφαση και στην καινοτομία του προγράμματος για την αντισεισμική προστασία σχολικών κτιρίων, την κατασκευή σχολικών κτιρίων με ΣΔΙΤ και έργα πρόσβασης των ΑμεΑ στις παραλίες και στη θάλασσα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης