Τελευταία Νέα
Πολιτική

Aνέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή παρά το ότι ο Μητσοτάκης έκλεισε τα εκλογικά σενάρια

Aνέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή παρά το ότι ο Μητσοτάκης έκλεισε τα εκλογικά σενάρια
Διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους στη Βουλή, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας
Με αιχμή την οικονομία αλλά και τα σενάρια πρόωρων εκλογών διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους στη Βουλή, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας.
Τα «αίματα άναψαν» μάλιστα, όταν ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεσμεύτηκε σε υψηλά πλεονάσματα το 2021, με τον πρωθυπουργό να απαντά σε υψηλούς τόνους αποκαλώντας τον ψεύτη.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που ήταν και ο ερωτών της διαδικασίας, επιχείρησε από το πρώτο λεπτό, να ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους, επαναφέροντας το αίτημα περί εμπροσθοβαρούς οικονομικής στήριξης της πραγματικής οικονομίας.
Υπό το πρίσμα αυτό, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις περί εκτόξευσης της ανάπτυξης, τελικά, έφερε ύφεση και μάλιστα πριν την έναρξη της πανδημίας.
Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι από τον Σεπτέμβριο οι επιχειρηματίες θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως τον Απρίλιο του 2021, η κυβέρνηση της ΝΔ θα αναγκαστεί να υπογράψει νέο μνημόνιο.
Σε εκείνο το σημείο, ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε ένα έγγραφο του Eurogroup, υποστηρίζοντας ότι αποδεικνύει πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ήδη δεσμευτεί για την επίτευξη υψηλών πλεονασμάτων το 2021 και πρόσθεσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να αποφύγει αυτή την καυτή πατάτα των νέων δεσμεύσεων, θα επιχειρήσει να δραπετεύσει μέσω εκλογών.
Το συγκεκριμένο έγγραφο, προκάλεσε και τη σφοδρή αντίδραση του πρωθυπουργού.
«Μην καταθέτετε έγγραφα στη Βουλή γιατί συλλαμβάνεστε ψευδόμενος και μετά αναρωτιέστε γιατί σας λένε ψεύτη» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξηγώντας ότι το εν λόγω έγγραφο του Eurogroup λέει ακριβώς τα αντίθετα από όσα ισχυρίστηκε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει την πλειοδοσία μέτρων, υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν αυτή που είχε αυξήσει τον ΦΠΑ στην εστίαση στο 24% και σήμερα ζητάει να πέσει στο 6%.
Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ηρεμήσει καθώς αυτές θα γίνουν στην ώρα τους, στο τέλος της τετραετίας.
Ο πρωθυπουργός πάντως επανέλαβε για μια ακόμα φορά πως η κατάσταση στην οικονομία, τουλάχιστον για την τρέχουσα χρονιά, είναι πολύ δύσκολη, όχι μόνο για την ελληνική οικονομία αλλά και για την παγκόσμια. Παράλληλα, χαρακτήρισε άδικη την προσπάθεια της αντιπολίτευσης να χρεώσει αποκλειστικά στην κυβέρνηση αυτές τις συνέπειες και επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από τον τρόπο που θα περιορίσει τις επιπτώσεις αυτής της οικονομικής κατάστασης και από την ταχύτητα επιστροφής στους ρυθμούς ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης