Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Το πρόγραμμα ΣΥΝεργασία δεν απαντά στις ανάγκες ούτε των επιχειρήσεων ούτε των εργαζομένων

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Το πρόγραμμα ΣΥΝεργασία δεν απαντά στις ανάγκες ούτε των επιχειρήσεων ούτε των εργαζομένων
Οδηγεί σε οριζόντια μείωση μισθών κατά 20% και δεν προστατεύει τις θέσεις εργασίας είπε η κα.Αχτσιόγλου
Τη θέση ότι το πρόγραμμα ΣΥΝεργασία «δεν απαντά» στις ανάγκες ούτε των επιχειρήσεων ούτε των εργαζομένων διατύπωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.
Σε δηλώσεις της στο Mega, η κα.Αχτσιόγλου είπε ότι το πρόγραμμα δεν ικανοποιεί και δεν προχωράει».
«Για τους εργαζόμενους οδηγεί σε οριζόντια μείωση μισθών κατά 20% και δεν προστατεύει τις θέσεις εργασίας, καθώς δεν απαγορεύονται οι απολύσεις στην επιχείρηση που κάνει χρήση του μέτρου, ενώ δεν ελαφρύνει πραγματικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» είπε η κα.Αχτσιόγλου, η οποία αναφέρθηκε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά για τις πλέον πληττόμενες επιχειρήσεις του τουρισμού, των μεταφορών και τις εστίασης, βάσει της οποίας προβλέπεται «να καλύπτει το κράτος το 100% των εισφορών και το 40% του μισθού και ο εργοδότης να πληρώνει το υπόλοιπο 60% του μισθού».
«Αυτό με παράλληλη δέσμευση να μην υπάρχει απόλυση και η ρήτρα αυτή να έχει μετενέργεια για ένα εξάμηνο.
Έτσι η επιχείρηση είναι πολύ πιο ευνοημένη, σε σχέση με αυτό που εφαρμόζει η κυβέρνηση ενώ ο εργαζόμενος δεν χάνει τίποτα καθώς προστατεύονται οι θέσεις και οι σχέσεις εργασίας» υπογράμμισε η κα.Αχτσιόγλου.
Σχετικά με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η κα.Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι «με επιπλέον 20 εκατ. ευρώ δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα του τουρισμού» και πως η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό αφορά σε πρόγραμμα 700 εκατ. ευρώ, «που θα καλύψει περίπου 2,5 με 3 εκατ. πολίτες για τη διαμονή, τη διατροφή και τις μεταφορές τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης