Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Μας γυρίζει στο παρελθόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Μας γυρίζει στο παρελθόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη
Δεν θα ακολουθήσουμε στα εξωτερικά ζητήματα τον επικίνδυνο λαϊκισμό της ΝΔ όταν ήταν αντιπολίτευση είπε ο κ.Χαρίτσης
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση της ΝΔ ότι ακολουθεί μια στρατηγική επαναφοράς της χώρας στο παρελθόν εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.
«Το είδαμε στο νομοσχέδιο για το περιβάλλον με τις αναχρονιστικές διατάξεις που μας γυρνάνε στις χειρότερες μέρες της αχαλίνωτης ανάπτυξης χωρίς κανόνες.
Στα εργασιακά με μια σειρά από ρυθμίσεις που επαναφέρουν μνημονιακές πολιτικές διάλυσης της εργασίας και στην εκπαίδευση που μας επιστρέφει σε λογική της δεκαετίας του ’50.
Μιλάει για διαγωγή κοσμία, αυξάνει τον αριθμό των μαθητών στην τάξη, επαναφέρει τα ζητήματα της αξιολόγησης με τιμωρητικούς όρους και θέτει φραγμούς στην εκπαίδευση, διαχωρίζοντας τα σχολεία σε πρότυπα και δεύτερης διαλογής, τα οποία αφήνει στην τύχη τους», είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ. Χαρίτσης.
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «αναχρονιστική αντιμεταρρύθμιση» για την εκπαίδευση, που φέρνει την κυβέρνηση «αντιμέτωπη με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, των επιστημονικών φορέων και των πολιτικών δυνάμεων».
«Ο πρωθυπουργός περιέγραψε το σχολείο του μέλλοντος με όρους του παρελθόντος» είπε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος επέκρινε επιπλέον την κυβέρνηση για νομοθέτηση στην πανδημία και σε συνθήκες δύσκολες για τη λειτουργία του κοινοβουλίου.
Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον επικίνδυνο λαϊκισμό με τον οποίο πολιτεύτηκε η ΝΔ ως αντιπολίτευση».
Όπως είπε, η συμφωνία καθορισμού ΑΟΖ με την Ιταλία είναι «σε θετική κατεύθυνση», προσθέτοντας ότι «πιάνει το νήμα από τις σημαντικές προσπάθειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».
«Όλο το προηγούμενο διάστημα βλέπαμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να παρακολουθεί ως θεατής τις εξελίξεις» τόνισε ο κ.Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να προχωρήσει στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια στο Ιόνιο, «όπως ήταν και ο δικός μας σχεδιασμός», αλλά «και σε διπλωματικές πρωτοβουλίες που θα επαναφέρουν την Ελλάδα στο κέντρο της προσπάθειας για σταθερότητα στην περιοχή μας και θα περιορίζουν την επιθετικότητα από την πλευρά της Τουρκίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης