Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Πολύ σημαντική συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας για την ΑΟΖ – Δεν χρειάζεται καθολικό lockdown

Πέτσας: Πολύ σημαντική συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας για την ΑΟΖ – Δεν χρειάζεται καθολικό lockdown
Έτοιμη η κυβέρνηση να λάβει και άλλα μέτρα και μετά τις 15/6 για τον τουρισμό και την οικονομία είπε ο κ.Πέτσας
Πολύ σημαντική χαρακτήρισε τη συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας για την οριοθέτηση της μεταξύ τους Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
«Είναι η πρώτη που γίνεται με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας που είναι πρόκριμα και για άλλες συμφωνίες στην Ανατολική Μεσόγειο» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Πέτσας, ο οποίος ερωτηθείς για τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας, υπογράμμισε ότι «άλλο ζήτημα είναι να είσαι προκλητικός και άλλο να είσαι ισχυρός».
Όπως είπε, ο πρωθυπουργός έχει συναντηθεί δύο φορές με την τουρκική ηγεσία, ενώ τόνισε πως οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να ανοιχτοί σε ειδικά σε περιόδους κρίσεως, αλλά πρέπει να το επιθυμεί και η άλλη πλευρά.
Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την Αγιά Σοφία, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι είναι «ένα τεράστιο ζήτημα που δεν είναι διμερές, είναι παγκόσμιο, γιατί είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς» και πως «οποιαδήποτε κίνηση της τουρκικής ηγεσίας θα επιφέρει ένα ψυχικό χάσμα ανάμεσα στην Τουρκία και το χριστιανικό κόσμο».
Ερωτηθείς για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα κατόπιν των αυξημένων κρουσμάτων και των εικόνων συνωστισμού σε πολλές περιοχές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  υπογράμμισε πως η πορεία του ιού είναι φυσιολογική.
«Το «Ρ0» είναι πολύ χαμηλότερο απ’ όταν ήμασταν σε καραντίνα» είπε ο κ.Πέτσας σημειώνοντας ότι μπορεί να μην χρειάζεται καθολικό lockdown, αλλά ένας περιορισμός κινήσεων εντός γεωγραφικών ορίων.
Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι υπάρχουν και άλλα μέτρα, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και μέτρα που μπορεί να συνδυάζουν τα παραπάνω με περιορισμό της κυκλοφορίας
«Φτάσαμε ως εδώ γιατί δείξαμε ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος σχετικά με την πιθανή παρουσίαση κρουσμάτων σε τουριστικές περιοχές από το εξωτερικό, είπε ότι «η στρατηγική που θα εφαρμόσουμε για τα τεστ θα είναι τέτοια ώστε να έχουμε πολύ μεγάλη κάλυψη».
«Από το τέλος Φεβρουαρίου μέχρι τις αρχές Μαΐου έχουν περάσει τρεις μήνες.
Τα κρούσματα είναι ακόμη σχετικά περιορισμένα.
Χρειάζεται σωστή ιχνηλάτηση στο εσωτερικό και δειγματοληψία από τους επισκέπτες του εξωτερικού», είπε και πρόσθεσε ότι το Σαββατοκύριακο έγιναν 259 έλεγχοι σε καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και επιβλήθηκαν πρόστιμα.
«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάρει επιπλέον μέτρα και μετά τις 15 Ιουνίου για τον τουρισμό και για όλη την οικονομία, ώστε να παραμείνει στη θέση του ο κάθε εργαζόμενος και να έχουμε δυναμική επανεκκίνηση» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης