Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα για το νομοσχέδιο για την Παιδεία – Ψηφίζεται σήμερα 10/6 στη Βουλή

Αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα για το νομοσχέδιο για την Παιδεία – Ψηφίζεται σήμερα 10/6 στη Βουλή
Ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί ορισμένων άρθρων έχει ζητήσει το ΚΚΕ
Σε πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ.Τσίπρα αναμένεται να εξελιχθεί η σημερινή συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την Παιδεία στη Βουλή.
Στη συζήτηση θα παρέμβουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.
Μετά τη χθεσινή συζήτηση «επί της αρχής» του νομοσχεδίου, που επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, το μεσημέρι θα διεξαχθεί συζήτηση «επί των άρθρων» και θα ακολουθήσει η ψήφιση του νομοσχεδίου.
Ονομαστική ψηφοφορία, επί της αρχής και επί ορισμένων άρθρων, έχει ζητήσει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία Τράπεζας Θεμάτων, μαθήματα αγωγής υγείας όπως η πρόληψη από εξαρτήσεις και σεξουαλική αγωγή, επιχειρηματικότητα και επαγγελματικός προσανατολισμός, θεσμοθέτηση του Συμβούλου Σχολικής Ζωής, διεύρυνση των Πρότυπων-Πειραματικών σχολείων, αξιολόγηση, διπλή μοριοδότηση εκπαιδευτικών σε δυσπρόσιτες περιοχές, αγγλικά από το νηπιαγωγείο, δημιουργία διεθνοποιημένου ελληνικού πανεπιστημίου με την ίδρυση των ξενόγλωσσων Προγραμμάτων Σπουδών και διπλής ειδίκευσης προγράμματα θα επεκταθούν και σε ελληνόγλωσσα το επόμενο διάστημα είναι κάποιες από τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.
Αντιδρώντας στο νομοσχέδιο με δάσκαλοι και καθηγητές έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 19:00 το απόγευμα στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης