Τελευταία Νέα
Πολιτική

Την προβολή της θετικής εικόνας της Ελλάδας στον κόσμο επιδιώκει η κυβέρνηση στις 13 Ιουνίου από την Σαντορίνη

Την προβολή της θετικής εικόνας της Ελλάδας στον κόσμο επιδιώκει η κυβέρνηση στις 13 Ιουνίου από την Σαντορίνη
Η κυβέρνηση επιχειρεί να αξιοποιήσει το γεγονός ότι η επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας οδήγησε σε ένα μπαραζ θετικών δημοσιευμάτων
Το προσεχές Σάββατο (13/6/2020), τα «φώτα» ολων των μεγάλων ειδησεογραφικών οργανισμών του πλανήτη, φιλοδοξεί να στρέψει στο ηλιοβασιλεμα της Σαντορίνης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Εκεί, θα βρεθεί ο ίδιος, για να δώσει συνέντευξη στα διεθνή ΜΜΕ, σε συνέχεια της παρουσίασης της καμπάνιας για τον τουρισμό που επιμελήθηκε ο Στιβ Βρανάκης.
Άλλωστε, η κυβέρνηση επιχειρεί να αξιοποιήσει με συνεντεύξεις, επισκέψεις και καμπάνιες, το γεγονός ότι η επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας οδήγησε σε ένα μπαραζ θετικών δημοσιευμάτων στα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ.
Στο κυβερνητικο επιτελείο εκφράζουν την πεποίθηση πως είναι ευκαιρία για την προβολή μιας διαφορετικής εικόνας της Ελλάδας στον κόσμο.
Προς αυτή την κατεύθυνση, ο τουρισμός αποτελεί κομβικό σημείο καθώς η Ελλάδα θα προβληθεί όχι μόνο ως ένας τόπος που μπορεί κάποιος να κάνει ασφαλείς διακοπές αλλά ως μια σύγχρονη χώρα που μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε πολλούς τομείς.
Στην κυβέρνηση εκφράζουν την πεποίθηση πως η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα επιστρέφει, όπως επιστρέφουν και η υπερηφάνεια και η αυτοπεποίθηση στους Ελληνες.
Μάλιστα, στο κυβερνητικό επιτελείο κινούνται με γνώμονα στο τέλος της 4ετίας η Ελλάδα να είναι μια διαφορετική σύγχρονη χώρα κάτι το οποίο θα επιτευχθεί και με την αξιοποίηση του ευρωπαϊκού πακέτου των 32 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, προσδοκούν ότι οι σημαντικοί πόροι που θα έχει στη διάθεσή της η χώρα θα συντελέσουν ώστε τα επόμενα χρόνια να επιστρέψουν Ελληνες που έφυγαν στη διάρκεια της κρίσης και με τις δεξιότητες και την εμπειρία που απέκτησαν να συμβάλουν στο άλμα που θέλει να κάνει η Ελλάδα.
Στο μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις διεθνείς επαφές και τις συμμετοχές σε σημαντικά forum του εξωτερικού με στόχο την προβολή της εικόνας της χώρας.
Την ίδια ώρα σε διάφορους τομείς, αξιοποιεί Ελληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό.
Τετοια πρόσωπα συγκαταλεγονται στην Επιτροπή Πισσαρίδη.
Ο νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης, καθηγητής του LSE και Πανεπιστημίου Κύπρου, έχει αναλάβει τη σύνταξη του Σχεδίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας.
Μέλη της Επιτροπής με συντονιστικό ρόλο είναι ο καθηγητής στο LSE, Δημήτρης Βαγιανός και ο Κωνσταντίνος Μεγήρ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale ενώ συμβουλευτικό ρόλο στην Επιτροπή έχουν  ο Κωνσταντίνος Αρκολάκης (Yale), ο Μανόλης Γαλενιανός (London Holloway) και ο Αλέξανδρος Κρητικός (DIW).
Άλλωστε, τους τελευταίους μήνες, με αφορμή την πανδημία ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί προσωπικά και σε τακτική βάση με Ελληνες του εξωτερικού που διαδραματίζουν κομβικό ρόλο είτε σε εταιρείες, είτε σε οργανισμούς. Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκεται σε επικοινωνία με τον καταγόμενο από τη Θεσσαλονίκη Αλφρεντ Μπούρλα, που είναι Global CEO της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer, η οποία έχει θέσει ως στόχο την ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού πριν από το τέλος του χρόνου.
Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλεί με δύο κορυφαίους παράγοντες της εταιρείας Regeneton, που επικεντρώνεται στην έρευνα για τη θεραπεία της νόσου: τον President of the Board, Τζορτζ Γιανακόπουλο και τον αντιπρόεδρο Χρήστο Κυρατσούς.
Το ίδιο ισχύει και με τον υπεύθυνο για την Ευρώπη της Abbot, Κώστα Βάρλα –εταιρείας που ασχολείται με την παραγωγή τεστ αντισωμάτων.
Επιπροσθέτως, έχει τακτική επαφή με προβεβλημένους διεθνώς επιστήμονες, όπως οι κ. Γ. Παυλάκης, ο οποίος ηγείται του τμήματος Ανθρώπινων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ για το AIDS και τον καρκίνο, Ν. Χρηστάκης, καθηγητής του Yale και Αργ. Στριγγάρης κύριος ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας των ΗΠΑ (NIH).
Σε κάθε περίπτωση, τα χρήματα που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα, υποστηρίζουν στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου, δεν θα συμβάλουν απλώς να αντιμετωπιστεί η κρίση, αλλά να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και να εκσυγχρονιστεί σε όλους τους τομείς.

Χρύσα Κλειτσιώτη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης