Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (Υπ.. Ανάπτυξης): Σε πολύ υψηλά επίπεδα η ρευστότητα των τραπεζών – Τρέχουμε για να αποφύγουμε τα χειρότερα

Γεωργιάδης (Υπ.. Ανάπτυξης): Σε πολύ υψηλά επίπεδα η ρευστότητα των τραπεζών – Τρέχουμε για να αποφύγουμε τα χειρότερα
Κάθε μήνας lockdown στοιχίζει περίπου 6 δις ευρώ υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης
Τη θέση ότι η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλούμενος τα τελευταία στοιχεία για αύξηση των καταθέσεων.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ.Γεωργιάδης απέδωσε την εξέλιξη αυτή και στο ότι οι τράπεζες μπορούν να να αντλούν φθηνή χρηματοδότηση μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Επιπλέον, ο υπ.Ανάπτυξης είπε πως κάθε μήνας lockdown στοιχίζει περίπου έξι δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία, γεγονός που όπως είπε ανεβάζει το κόστος στα 12 δις ευρώ για την ελληνική οικονομία.
«Εμείς θα τρέχουμε όσο μπορούμε περισσότερο, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα για την οικονομία» είπε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος αναφερόμενος στη στήριξη πληττόμενων επιχειρήσεων μέσω δανειδοδοτικών εργαλείων, τόνισε ότι «ο ρυθμός εκταμίευσης δανείων είναι αυτή την εποχή υπερτριπλάσιος του μέσου όρου».
«Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε και το μεγάλο εγγυοδοτικό εργαλείο των 7 δισ. ευρώ» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος και σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης, παραδέχθηκε ότι «δεν ξεκίνησε καλά», γεγονός που το απέδωσε ως έναν βαθμό και στον καιρό.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παράτασης του μέτρου της μείωσης του ενοικίου κατά 40% έως τα τέλη του έτους, σημείωσε ότι δεν μπορεί να επεκταθεί έως τότε, καθώς θα προκαλούσε ζημιά στην αγορά ακινήτων.
«Με το πακέτο ενίσχυσης της κυβέρνησης, ένα μέρος του κόστους που επωμίζονται θα τους το επιτρέψει το κράτος», ανέφερε ο κ.Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης