Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης (ΜεΡΑ25): Η ύφεση είχε επιστρέψει στην ελληνική οικονομία πολύ πριν την καραντίνα

Βαρουφάκης (ΜεΡΑ25): Η ύφεση είχε επιστρέψει στην ελληνική οικονομία πολύ πριν την καραντίνα
Τόσο ορμητικά ερχόταν η ανάπτυξη που το τελευταίο τρίμηνο του 2019 το εθνικό εισόδημα μειώθηκε κατά 274 εκ. ευρώ τονίζει ο κ.Βαρουφάκης
Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική της εξαπολύει ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25, Γ. Βαρουφάκης, τονίζοντας ότι η ύφεση στην ελληνική οικονομία είχε επιστρέψει πολύ πριν την καραντίνα λόγω του κορωνοϊού.
«Μια κυβέρνηση που αποτυγχάνει να προβλέψει το… παρελθόν, να παραδεχθεί και να αξιολογήσει τι συνέβαινε στην οικονομία πριν μας χτυπήσει η νέα μεγάλη λόγω πανδημίας ύφεση, δεν είναι μια κυβέρνηση που μπορεί να διαχειριστεί το σημερινό δράμα» υποστηρίζει ο κ.Βαρουφάκης, ο οποίος επικαλείται τη δήλωση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη ότι «η πανδημία ανέκοψε την πορεία της χώρας σε μία εποχή που έμπαινε ορμητικά σε τροχιά ανάπτυξης».
«Σοβαρολογείτε;
Τόσο ορμητικά ερχόταν η ανάπτυξη, που το τελευταίο τρίμηνο του 2019 το εθνικό εισόδημα μειώθηκε κατά 274 εκατ. ευρώ ενώ κατά τη διάρκεια του χρόνου οι ακαθάριστες επενδύσεις μειώθηκαν από 14% του εθνικού εισοδήματος το 2017 σε 11% το 2019.
Είπατε ακόμα ότι "ο Ιανουάριος κι ο Φεβρουάριος ήταν εξαιρετικοί μήνες για την οικονομία".
Τόσο εξαιρετικοί που το υπουργείο Οικονομικών έμεινε 37% πίσω από τους δημοσιονομικούς στόχους του: Αν, δηλαδή, δεν ήταν εξαιρετικοί μήνες, πόσο θα είχατε αστοχήσει; 80%;» αναφέρει ο κ.Βαρουφάκης, υπογραμμίζοντας πως «το κλίμα ήταν πολύ στραβό πολύ πριν έρθει να το ροκανίσει ο κορωνοϊός».
«Η ύφεση είχε επιστρέψει πολύ πριν την καραντίνα, όπως σας λέγαμε από τον Αύγουστο στη Βουλή.
Σίγουρα δεν είναι μια κυβέρνηση με την αρετή, την τόλμη και τη γνώση που χρειάζεται για να πει το μεγάλο, το απαραίτητο όχι, στο 5ο Μνημόνιο – στην απάνθρωπη λιτότητα που θα απαιτήσει η τρόικα το 2021 λόγω της δικής σας ενδοτικότητας, του δικού σας ναι σε όλα» υπογραμμίζει ο κ.Βαρουφάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης