Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ): Ναι στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Παπαγγελόπουλο

Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ): Ναι στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Παπαγγελόπουλο
Έχουμε υποχρέωση να προχωρήσουμε στην πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας είπε ο κ.Κεγκέρογλου
Ναι στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δ. Παπαγγελόπουλου αναμένεται να πει το Κίνημα Αλλαγής, όπως υποστήριξε κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, Β. Κεγκέρογλου.
Ο κ.Κεγκέρογλου υπογράμμισε ότι είναι επαρκείς οι ενδείξεις που προέκυψαν σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διενεργεί Προκαταρκτική Εξέταση σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου, και πρέπει να γίνει δεκτό το αίτημα για διερεύνηση του κατηγορητηρίου, με ισχυρό βεβαίως, το κριτήριο αθωότητας.
«Ως μέλος της συγκεκριμένης επιτροπής έχω πειστεί απόλυτα από όσα καταγγέλθηκαν σε αυτή από ιδιώτες και από εισαγγελικούς λειτουργούς κ.ά. [..]
Δεν μπορούμε να προσποιηθούμε ότι δεν τους ακούσαμε.
Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να προχωρήσουμε στην πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας» είπε ο κ.Κεγκέρογλου, ο οποίος με αφορμή την υπόθεση της Novartis, επιτέθηκε κατά των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων «των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» που όπως είπε, προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία, υλοποίησαν σχέδιο χρήσης ενός πολυπλόκαμου δικαστικού συστήματος, με αντίληψη "Ρασπούτιν", που πέραν των κατάλληλων ανθρώπων και μεθοδεύσεων «βρήκαν δράκο στο αφήγημά τους», τους δέκα πολιτικούς αντιπάλους τους από το ΠΑΣΟΚ.
«Η γραμμή τους ήταν να μπουν κάποιοι στη φυλακή για να κερδίσουν τις εκλογές.
Αυτό ήταν το υπόβαθρο για τη σκευωρία» είπε ο κ. Κεγκέρογλου.
Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπ. Λάππα, ο οποίος αφού έκανε λόγο για φιάσκο, υποστήριξε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ ότι θα βρεθούν εκτεθειμένοι «με τις δεκάδες ακυροτήτων αυτής της διαδικασίας».
«Αυτή η υπόθεση, να ξέρετε, δεν θα μπορέσει να προχωρήσει σε κανένα δικαστικό συμβούλιο» υποστήριξε ο κ.Λάππας.
Από την πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ, Θ. Πλεύρης, αφού αναφέρθηκε στην πρόταση των βουλευτών της ΝΔ για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, υποστήριξε ότι «ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης φέρεται να διοχέτευε δημοσιεύματα, σε βάρος φυσικών προσώπων που ήθελε να στοχοποιήσει, και εν συνεχεία χρησιμοποιούσε αυτά τα δημοσιεύματα, αποστέλλοντας τα σε εισαγγελικούς λειτουργούς, προκειμένου να διενεργούνται σε βάρος των ατόμων που στοχοποιούσε προκαταρκτικές εξετάσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης