Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διέψευσε τα σενάρια για ανασχηματισμό ο Μητσοτάκης - Τι ειπώθηκε στο παρασκήνιο

Διέψευσε τα σενάρια για ανασχηματισμό ο Μητσοτάκης - Τι ειπώθηκε στο παρασκήνιο
Η φημολογία για επικείμενο ανασχηματισμό είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις τις τελευταίες μέρες
Έκλεισε οριστικά την «πόρτα» για ανασχηματισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν τα σενάρια περί ανασχηματισμού που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία εικοσιτετράωρα, επισημαίνοντας τα πολλά ανοιχτά ζητήματα καθώς και τα υψηλά θετικά ποσοστά για την κυβέρνηση που αποτυπώνονται σε όλες τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης.
Την περασμένη εβδομάδα η φημολογία για επικείμενο ανασχηματισμό έλαβε μεγάλες διαστάσεις στο παρασκήνιο, με αποτέλεσμα ακόμη και οι υπουργοί να μην ασχολούνται μόνο με τα θέματα της αρμοδιότητάς τους και να συμμετέχουν στις συζητήσεις και τα σενάρια που διακινούνταν.
Μάλιστα, στον κυριακάτικο τύπο ήταν πολλά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αναδόμηση του κυβερνητικού σχήματος κάτι βεβαίως, που διαψεύδεται από το Μέγαρο Μαξίμου.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση λειτουργεί καλά και αποδοτικά, επισημαίνοντας πως ανασχηματισμός εν μέσω κρίσης δεν γίνεται.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε σε συνεργάτες του ότι «οι υπουργοί έχουν πολλή δουλειά να κάνουν και οφείλουν όλοι να ασχολούνται με το έργο τους κι όχι με σενάρια ανασχηματισμού που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για το έργο της κυβέρνησης».
Παράλληλα, κατά τις ίδιες πάντα πηγές, «το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού είναι στραμμένο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στην επανεκκίνηση του τουρισμού και συνολικότερα της οικονομικής δραστηριότητας και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων απασχόλησης ώστε να περιοριστεί η απώλεια θέσεων εργασίας.
Γι’ αυτό το λόγο έχει συνεχείς συσκέψεις και σε αυτό το έργο θέλει προσηλωμένους τους υπουργούς κι όχι στη σεναριολογία», υπογραμμίζουν κυβερνητικοί παράγοντες.
Την ίδια ώρα, εστιάζουν και στο γεγονός ότι σε όλες τις μετρήσεις η κυβέρνηση έχει υψηλά επίπεδα αποδοχής.
Στο κυβερνητικό επιτελείο θέλουν να εκμεταλλευτούν το ιδιαίτερα ευνοϊκό κλίμα που αποτυπώνεται στο σύνολο των δημοσκοπήσεων εξαιτίας της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης και εκτός από την ενασχόληση με την αντιμετώπιση της πανδημίας, κινούνται με γνώμονα την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου μεταρρυθμίσεων.
Υπό το πρίσμα αυτό, κυβερνητικοί αξιωματούχοι που έχουν πρόσβαση με το πρωθυπουργικό γραφείο, επισημαίνουν σε όλους τους τόνους, ότι εκτός του ότι δεν ευσταθούν τα σενάρια περί ανασχηματισμού,  για το Μέγαρο Μαξίμου δεν τίθεται ούτε και θέμα εκλογών.
Μπορεί να έφτασαν στο κατώφλι οι προσωπικές απόψεις κυβερνητικών στελεχών το προηγούμενο διάστημα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η δεδομένη συγκυρία αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να στηθούν κάλπες, ωστόσο, κάτι τέτοιο, διαβεβαιώνουν οι ίδιες πηγές, σε αυτή τη φάση, δεν απασχολεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης