Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης (ΜεΡΑ25): Στο 15% η μείωση του ελληνικού ΑΕΠ λόγω κορωνοϊού – Επιστημονικά ανεπαρκής ο Στουρνάρας

Βαρουφάκης (ΜεΡΑ25): Στο 15% η μείωση του ελληνικού ΑΕΠ λόγω κορωνοϊού – Επιστημονικά ανεπαρκής ο Στουρνάρας
Θα φύγει από το ευρώ η Ιταλία, πιθανό να την ακολουθήσει και η Γαλλία είπε ο κ.Βαρουφάκης
Για ζοφερές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία λόγω της κρίσης του κορωνοϊού έκανε λόγο ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25, Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα βυθιστεί κατά τουλάχιστον 15% το 2020.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Βαρουφάκης υποστήριξε ότι η λιτότητα θα είναι ανάλογη με αυτή που βιώσαμε το 2010-2011, εκτίμησε πως του χρόνου την ίδια εποχή θα έχουμε νομοτελειακά κοινωνική καταστροφή και πολύ σκληρή λιτότητα ενώ ανέφερε ότι είχαμε με  τον μικρότερο δυνατό αριθμό θυμάτων από τον κορωνοϊό, αλλά θα έχουμε τον μέγιστο αριθμό πεινασμένων.
Παράλληλα ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 τόνισε ότι η επιστροφή στην κανονικότητα με τη σταδιακή άρση των μέτρων θα έπρεπε να συνδυαστεί με μαζικά τεστ στον πληθυσμό και ειδικά σε συγκεκριμένες ομάδες, όπως για παράδειγμα οι νοσηλευτές.
Αναφερόμενος στην οικονομία ο κ.Βαρουφάκης επέκρινε την Ευρώπη για τη στάση της.
«Η Ευρώπη δεν αντέδρασε σωστά κι αυτό δεν έπρεπε να είναι θέμα αλληλεγγύης, αλλά θέμα αυτοπροστασίας και επιβίωσης.
Με τα σημερινά δεδομένα, η Ιταλία δεν θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της και θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ, ακολουθούμενη ενδεχομένως από τη Γαλλία.
Αυτό θα οδηγήσει σε διάλυση την ευρωζώνη και η Γερμανία θα πληρώσει το κόστος και η ίδια, αν συνεχίσει να κρατά την ίδια εγωιστική στάση» τόνισε ο κ.Βαρουφάκης.
Σχετικά με τα σενάρια πρόωρων εκλογών, ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 είπε ότι θα γίνουν και ότι το ζητούμενο είναι το πότε, ενώ κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να προτείνει την παραμονή του κ. Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της ΤτΕ, είπε πως είναι λανθασμένη, γιατί ο κ. Στουρνάρας είναι επιστημονικά ανεπαρκής, αλλά και επίορκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης