Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Μεγάλη αγωνία της κοινωνίας για το αύριο της ελληνικής οικονομίας – Ανεπαρκή τα μέτρα Μητσοτάκη

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Μεγάλη αγωνία της κοινωνίας για το αύριο της ελληνικής οικονομίας – Ανεπαρκή τα μέτρα Μητσοτάκη
Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαίρως κατέθεσε μια ολοκληρωμένη και κοστολογημένη οικονομική πρόταση υποστήριξε ο κ.Χαρίτσης
Ανεπαρκή χαρακτηρίζει τα μέτρα του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για την ελληνική οικονομία ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος έκανε λόγο για αγωνία και ανησυχία της κοινωνίας.
«Σε όλη την περίοδο της κρίσης, σύσσωμη η αντιπολίτευση κράτησε στάση υπευθυνότητας, στηρίζοντας τα μέτρα που πρότεινε στο υγειονομικό σκέλος η επιστημονική επιτροπή, συμβάλλοντας έτσι στη συμμόρφωση των συμπολιτών μας σε αυτά.
Αλλά όσον αφορά στην οικονομία δεν μπορεί παρά οι πολιτικές δυνάμεις να ασκήσουν την κριτική τους απέναντι στην ανεπάρκεια των μέτρων της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της επερχόμενης πρωτοφανών διαστάσεων ύφεσης» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Χαρίτσης
«Εγκαίρως ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην κατάθεση μιας ολοκληρωμένης, αναλυτικής και κοστολογημένης οικονομικής πρότασης για τα δύσκολα που έρχονται, για να προλάβουμε κατά το δυνατόν τις επιπτώσεις της ύφεσης.
Με το «Μένουμε Όρθιοι» ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστοίχησε τις δημοσιονομικές δυνατότητες των επόμενων έξι μηνών με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας.
Ζητήσαμε εξαρχής την πλήρη κάλυψη του ασφαλιστικού και μισθολογικού κόστους των εργαζομένων, προτείναμε μη επιστρεπτέες χρηματοδοτήσεις προς τις επιχειρήσεις και ένα δίχτυ προστασίας των πιο ασθενέστερων», τόνισε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν έχει προβεί σε συγκεκριμένες δράσεις στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων.
«Σαράντα πέντε μέρες έχουν περάσει και η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να απορρίψει συλλήβδην την πρόταση αντί να την συζητήσει, χωρίς όμως να έχει αντιπροτείνει κάτι ανάλογο» είπε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος άσκησε κριτική για τις «ρυθμίσεις σε βάρος των εργαζομένων και των επιχειρήσεων», φέρνοντας ως πιο πρόσφατο παράδειγμα «την ΚΥΑ του κ. Βρούτση, που προαναγγέλλει ψαλίδι στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, προτείνει νέο υπακατώτατο μισθό και επιτρέπει τις απολύσεις 45 μέρες μετά τη λήξη της αναστολής συμβάσεων εργασίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης