Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος (υπ.Εσωτερικών): Κανένα θέμα απολύσεων ή μείωσης μισθών στο Δημόσιο

Θεοδωρικάκος (υπ.Εσωτερικών): Κανένα θέμα απολύσεων ή μείωσης μισθών στο Δημόσιο
Το 30% των δημόσιων υπαλλήλων συνεχίζει να εργάζεται με τηλεργασία είπε ο κ.Θεοδωρικάκος
Τη θέση ότι δεν τίθεται κανένα θέμα μείωσης μισθών ή προσωπικού στο Δημόσιο διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος υποστήριξε πως το 30% των δημόσιων υπαλλήλων εξακολουθεί να εργάζεται με τηλεργασία.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Θεοδωρικάκος υποστήριξε πως τουλάχιστον για δύο ακόμη εβδομάδες ενθαρρύνεται η τηλεργασία στο Δημόσιο, τονίζοντας πως εκτός από το ζήτημα του συγχρωτισμού, είναι μια εμπειρία θετική και πολλοί υπάλληλοι εργάζονται αποτελεσματικά από το σπίτι.
Ερωτηθείς εάν η τηλεργασία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειώσεις προσωπικού στο δημόσιο, ο κ.Θεοδωρικάκος δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
«Η τηλεργασία έχει ως  προϋπόθεση να υπάρχει ο άνθρωπος.
Κανείς να μην αμφιβάλει για την εργασία του.
Είναι εκτός σχεδίου της κυβέρνησης οποιαδήποτε μείωση μισθού στο δημόσιο τομέα» είπε ο κ.Θεοδωρικάκος, αναφέροντας πως στο πλαίσιο μιας μεγάλης θεσμικής μεταρρύθμισης που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα υπάρξει μεταφορά αρμοδιοτήτων προς την αυτοδιοίκηση.
«Οπότε σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να μεταφερθούν και εργαζόμενοι προς την αυτοδιοίκηση», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος τονίζοντας ότι «η κινητικότητα είναι εξαιρετικά ουσιαστική».
Ερωτηθείς για το σενάριο πρόωρων εκλογών, ο κ.Θεοδωρικάκος είπε ότι δεν μπορεί να ξέρει αν δέχεται εισηγήσεις ο πρωθυπουργός για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για πρόωρες εκλογές, καθώς η εντολή που έχει λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πανίσχυρη και έχει χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό.
«Οι Έλληνες έδωσαν ισχυρή εντολή  στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανάπτυξη της οικονομίας και την δίκαιη κατανομή της.
Διαπίστωσαν αυτούς τους δέκα μήνες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ισχυρή ηγεσία, γιατί αντιμετώπισε με πολύ αποτελεσματικό τρόπο δυο πολύ έκτακτες καταστάσεις, την κρίση με την Τουρκία με το μεταναστευτικό και την κρίση του κορωνοϊού.
Άρα γνωρίζουν ότι έχουν την ηγεσία που χρειάζονται και δεν υπάρχει κανένας λόγος για πρόωρες εκλογές», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης