Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Από 4 ή 5 Μαΐου θα μετακινούμαστε χωρίς sms και βεβαιώσεις

Πέτσας (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Από 4 ή 5 Μαΐου θα μετακινούμαστε χωρίς sms και βεβαιώσεις
Δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα αρθούν ταυτόχρονα και οι περιορισμοί για μετακινήσεις εκτός νομού είπε ο κ.Πέτσας
Τη θέση ότι από τις 4/5 ή τις 5/5 θα μπορούμε να μετακινούμαστε χωρίς την αποστολή μηνυμάτων στο 13033 και χωρίς την ανάγκη επίδειξης βεβαιώσεων διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν ταυτόχρονα θα αρθούν και οι περιορισμοί για να μετακινείται κάποιος εκτός νομού.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Πέτσας είπε πως αύριο Τρίτη 28/4 ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα, το οποίο όπως είπε, εκτείνεται από τις αρχές Μαΐου μέχρι το τέλος Ιουνίου.
Πάντως, για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ο κ. Πέτσας είπε ότι οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις ισχύουν έως τις 4 Μαΐου όπως και η απαγόρευση συνάθροισης περισσότερων των 10 ατόμων.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως η παράμετρος αυτή θα ισχύει και για ένα χρονικό διάστημα μετά τις 4 Μαΐου.
Ερωτηθείς για το τι θα γίνει με τα σχολεία, ο κ.Πέτσας τόνισε ότι σκοπός είναι να ανοίξουν οι σχολικές βαθμίδες σταδιακά, επισημαίνοντας πως θα αξιολογείται η πορεία του ανοίγματος της κάθε βαθμίδας.
Σε ότι αφορά τα καταστήματα λιανεμπορίου διευκρίνισε ότι θα ανοίξουν από τις 4 με 5 Μαΐου χωρίς τον περιορισμό που υπάρχει για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ με βάσει τα τετραγωνικά μέτρα, ενώ για τα πολυκαταστήματα, είπε ότι θα ανοίξουν σε μεταγενέστερο χρόνο.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι σε δεύτερη φάση θα μεταβούμε και σε άνοιγμα των εκκλησιών ενώ είπε πως υπάρχει πρόγραμμα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για όλες τις αθλητικές δραστηριότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης