Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Μέχρι τέλη Μαΐου θα έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα – Πρωτομαγιά … σαν Πάσχα

Πέτσας: Μέχρι τέλη Μαΐου θα έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα – Πρωτομαγιά … σαν Πάσχα
Μάιο και Ιούνιο θα ανοίγουν σταδιακά τομείς της οικονομίας υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την εκτίμηση ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υποστήριξε ότι Μάιο και Ιούνιο θα ανοίγουν σταδιακά τομείς της οικονομίας.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Πέτσας είπε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στους Έλληνες για το πώς θα γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα.
«Τον Μάιο και τον Ιούνιο τομείς της οικονομίας θα ανοίγουν σταδιακά, πάντα με γνώμονα τη δημόσια υγεία» είπε ο κ.Πέτσας, ο οποίος υπενθύμισε ότι από τις 27/4 θα λειτουργήσουν τα υποθηκοφυλακεία, τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία, και με συγκεκριμένες διαδικασίες.
«Αυτό να το δούμε με μεγαλύτερη προσοχή», είπε ο κ.Πέτσας ερωτηθείς για την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών σε επιχειρήσεις που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους την επόμενη εβδομάδα, τονίζοντας ότι «το μεγαλύτερο στοίχημα είναι η τήρηση των αποστάσεων και των μέτρων υγιεινής, όπως το πλύσιμο των χεριών και το να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας».
«Θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν περιορισμοί στην κυκλοφορία» είπε ο κ.Πέτσας, αναφέροντας πως το τριήμερο της Πρωτομαγιάς δεν θα γίνουν μετακινήσεις από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία, θεωρώντας «βέβαιο ότι το τριήμερο της Πρωτομαγιάς θα είναι σαν το Πάσχα».
«Εβδομάδα, εβδομάδα, 15νθήμερο το 15νθήμερο, μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα.
Θα δοθεί πολύ βάρος στον τουρισμό» υποστήριξε ο κ.Πέτσας, επισημαίνοντας ότι αρκετά προσεκτική θα είναι η προσαρμογή των ευάλωτων και των ηλικιωμένων.
Όσον αφορά στο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων, είπε πως «ακούμε τις συμβουλές των ειδικών, αλλά το ζήτημα συνδέεται με άλλα πράγματα, όπως το ποια είναι η δομή στο σπίτι, όπως το αν υπάρχουν εκεί ηλικιωμένοι ή ευάλωτοι».
«Για να πάει το παιδί σχολείο προϋποθέτει ότι δε θα πάει να το πάρει ο παππούς ή η γιαγιά ή ο γονέας να φύγει από τη δουλειά να πάει να το πάρει και μετά να επιστρέψει» είπε ο κ.Πέτσας, ο οποίος σχετικά με την άδεια ειδικού σκοπού στον ιδιωτικό τομέα, είπε πως «καλό θα είναι να περιμένουμε το συνολικό σχέδιο», ξεκαθαρίζοντας ότι, σίγουρα μέχρι τις 24 Απριλίου, οι άνθρωποι που έχουν πάρει την άδεια θα ξέρουν τι τους περιμένει».
«Η φουρτούνα είναι για όλους τους Έλληνες και γι’αυτό θα προσπαθήσουμε να την αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης