Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης (υπ.Τουρισμού): Πάμε για τουριστική περίοδο τριών μηνών – Προωθείται το υγειονομικό διαβατήριο

Θεοχάρης (υπ.Τουρισμού): Πάμε για τουριστική περίοδο τριών μηνών – Προωθείται το υγειονομικό διαβατήριο
Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος θα σηκώσουν φέτος το βάρος της τουριστικής χρονιάς είπε ο κ.Θεοχάρης
Τις δυσκολίες με τις οποίες είναι αντιμέτωπος ο ελληνικός τουρισμός λόγω της πανδημίας του  κορωνοϊού περιέγραψε ο υπουργός Τουρισμού, Χ. Θεοχάρης, ο οποίος υποστήριξε πως φέτος πάμε για μια τουριστική περίοδο τριών μηνών.
«Σε τουριστική περίοδο 3 μηνών φαίνεται πως βαδίζει ο ελληνικός τουρισμός.
Ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος θα σηκώσουν το βάρος της τουριστικής χρονιάς εφέτος.
Βέβαια υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις και για επέκταση της περιόδου τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο.
Προϋπόθεση των παραπάνω είναι φυσικά να μην υπάρξουν απρόοπτες εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Θεοχάρης, αναφέροντας πως το μεγάλο στοίχημα της εξέλιξης της τουριστικής χρονιάς είναι η ασφαλής είσοδος και έξοδος των επισκεπτών μας στην Ελλάδα.
«Για το λόγο αυτό προωθείται το υγειονομικό διαβατήριο» είπε ο κ.Θεοχάρης, τονίζοντας ότι γίνεται διαβούλευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έτσι ώστε κάθε Ευρωπαίος που θέλει να ταξιδέψει, να του γίνεται ένα αξιόπιστο τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού.
Όπως είπε ο κ.Θεοχάρης, αυτή η διαδικασία θα πρέπει να γίνεται στη χώρα εκκίνησης των διακοπών.
«Αν για παράδειγμα πρόκειται για έναν Γερμανό επισκέπτη, αυτό το τεστ θα γίνεται στην Γερμανία προτού έλθει στην Ελλάδα.
Στην Ελλάδα τον πρώτο λόγο στο μέτωπο των τεστ θα έχει ο ΕΟΔΥ» είπε ο κ.Θεοχάρης, επισημαίνοντας ότι ένα από τα μοντέλα πρόβλεψης της εξέλιξης της τουριστικής χρονιάς εφέτος κάνει λόγο και για πτώση κατά 50%.
«Ελεύσεις τουριστών από χώρες πέραν της Ευρώπης δεν αναμένονται στην Ελλάδα.
Στον αντίποδα, η Ελλάδα διατηρεί το πλεονέκτημα της ασφαλούς υγειονομικής χώρας στη Μεσόγειο στοιχείο ιδιαίτερα θετικό, υπό το πρίσμα των "νέων πραγμάτων"» είπε ο κ.Θεοχάρης, υποστηρίζοντας πως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους μεγάλους διοργανωτές ταξιδίων (Tour Operators) του εξωτερικού οι οποίοι εκφράζουν το έντονο ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα και περιμένουν πως θα ξεδιπλωθούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας σε ξενοδοχεία κλπ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης