Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κίνημα Αλλαγής: Να συμπληρωθούν οι Κ.Α.Δ. και να επεκταθούν τα μέτρα

Κίνημα Αλλαγής: Να συμπληρωθούν οι Κ.Α.Δ. και να επεκταθούν τα μέτρα
Σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ "είναι αναγκαίο να εξεταστούν σοβαρά μέτρα για την ανάσχεση της προσέλευσης των φορολογουμένων στα λογιστικά γραφεία, προκειμένου να αποφευχθεί εξάπλωση του ιού"
Να συμπληρωθούν οι Κ.Α.Δ. και να επεκταθούν τα μέτρα ζητά το Κίνημα Αλλαγής.
Όπως αναφέρει ο Τομέας Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής σε ανακοίνωσή του, «έγινε αποδέκτης πολλών μηνυμάτων, κυρίως από λογιστές-φοροτεχνικούς και άλλους επαγγελματίες, για την εξαίρεση τους από τους Κ.Α.Δ. που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, για όσους δικαιούνται τα μέτρα αρωγής λόγω της κρίσης».
ΤΟ ΚΙΝΑΛ καλεί την κυβέρνηση «να επαναξιολογήσει και να συμπληρώσει τους Κ.Α.Δ. με επαγγέλματα που αδικαιολόγητα έχει εξαιρέσει, καθώς η οικονομική τους δραστηριότητα έχει πληγεί και οι εισπράξεις τους έχουν δραματικά μειωθεί.
Όταν μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις λειτουργούν βάσει επίσημων οδηγιών για την μείωση της δραστηριότητας τους.
Ή έχουν ενταχθεί παρεμφερή επαγγέλματα».
Επίσης, σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ, «είναι αναγκαίο να εξεταστούν σοβαρά μέτρα για την ανάσχεση της προσέλευσης των φορολογουμένων στα λογιστικά γραφεία, προκειμένου να αποφευχθεί εξάπλωση του ιού.
Κυρίως με παράταση των κάθε είδους φορολογικών δηλώσεων όσων επιχειρήσεων έχουν ενταχθεί στα μέτρα υποχρεωτικής αναστολής της λειτουργίας τους και με εξάντληση κάθε δυνατότητας για ηλεκτρονικές συναλλαγές».
 «Η προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων της κρίσης στην οικονομία πρέπει να έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την προστασία του, να μην δημιουργεί ανισότητες και αδικίες, να είναι δυναμική και αποτελεσματική, με βάση όσα έγκαιρα έχει προτείνει το Κίνημα Αλλαγής και η Φώφη Γεννηματά», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης