Πολιτική

Πέτσας (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Διακινητής ανθρώπων και fake news η Τουρκία

Πέτσας (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Διακινητής ανθρώπων και fake news η Τουρκία
Η κυβέρνηση άλλαξε την πολιτική της γιατί υπάρχει θέμα εθνικής ασφάλειας είπε ο κ.Πέτσας
Τη θέση ότι «η Τουρκία έγινε η ίδια διακινητής ανθρώπων και fake news» διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στις εξελίξεις που καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα στην ελληνοτουρκική μεθόριο στην περιοχή του Έβρου.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Πέτσας υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση άλλαξε την πολιτική της στο μεταναστευτικό/προσφυγικό διότι αυτή τη στιγμή υπάρχει θέμα εθνικής ασφαλείας.
«Δεν θα περάσει κανείς τα σύνορα» είπε ο κ.Πέτσας, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα υποστηρίζει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan για τα περί νεκρών και τραυματιών στα σύνορα από ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας, κάνοντας λόγο για ψευδείς ειδήσεις.
Σημείωσε ακόμα ότι τα βίντεο που δίνουν στην δημοσιότητα οι Τούρκοι είναι «κατασκευασμένα», τονίζοντας πως με αυτή την τακτική η αξιοπιστία της Τουρκίας «πέφτει στο μηδέν».
Ο κ.Πέτσας είπε ότι από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση φροντίζει οι αρμόδιοι υπουργοί να ενημερώνουν με βίντεο τους ευρωπαίους, δείχνοντας το χρονολόγιο για την μαζική παραβίαση των συνόρων, ενώ έκανε λόγο για «οργανωμένο σχέδιο από την Τουρκία».
«Η Ευρώπη αρχίζει να αφυπνίζεται», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «οι Ευρωπαίοι στοιχήθηκαν δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη».
«Η στήριξη φάνηκε και από την παρουσία των επικεφαλής της ΕΕ στον Έβρο μαζί με τον πρωθυπουργό» υπογράμμισε ο κ.Πέτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης