Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Τσίπρας στιγματίστηκε από την ατιμωτική συμφωνία για την Μακεδονία, μην κάνει το ίδιο λάθος ο Μητσοτάκης με το Αιγαίο

Ο Τσίπρας στιγματίστηκε από την ατιμωτική συμφωνία για την Μακεδονία, μην κάνει το ίδιο λάθος ο Μητσοτάκης με το Αιγαίο
Ορισμένες φωνές στην ΝΔ που δεν ανήκουν στην δεξιά ιδεολογία, αποτελούν ένα κεντρώο συνονθύλευμα διεθνιστών υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει μονοπώλιο στα ανοικτά θαλάσσια σύνορα.
Ο Τσίπρας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός στιγματίστηκε από τα ιστορικά του λάθη με το τρίτο μνημόνιο και το Μακεδονικό, οι πολίτες δεν συγχώρησαν και τιμώρησαν.
Το παράδειγμα του Τσίπρα είναι ξεκάθαρα προς αποφυγήν και αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς Αιγαίο, μεταναστευτικό και ΑΟΖ δημιουργούν σκηνικό συνδιαχείρησης με τους Τούρκους εξέλιξη τουλάχιστον ατιμωτική ιστορικά εάν συμβεί.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας υπέπεσαν σε ιστορικά λάθη βάζοντας σε περιπέτειες την Ελλάδα, την οικονομία και την ιστορία της.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το τρίτο μνημόνιο που θα μπορούσε να αποφευχθεί, η κατάρρευση της μεσαίας αστικής τάξης και η προδοτική συμφωνία για το Μακεδονικό που συχνά πυκνά οι σκοπιανοί παραβιάζουν ζημίωσε τα συμφέροντα της χώρας και ο Τσίπρας φέρει τεράστια ευθύνη για την πολιτική αυτή.
Και ενώ Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ δικαιολογημένα τιμωρήθηκαν από τους έλληνες πολίτες στις εκλογές, το Αιγαίο και η λαθροεισβολή, οι διεκδικήσεις της Τουρκίας και η μεθοδικότητα με την οποία κινείται δημιουργούν ένα σκηνικό όπου η Ελλάδα… πιέζεται να υποχωρήσει.
Οποιαδήποτε λύση που θα περιλαμβάνει συνδιαχείρηση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο που θα χρησιμοποιηθεί ως μέσω πειθούς της ελληνικής κοινωνίας δήθεν για να σταματήσει η προκλητικότητα της Τουρκίας θα αποτελεί προδοτική πράξη, ενάντια στα εθνικά συμφέροντα.
Ορισμένοι βουλευτές – και δυστυχώς βουλευτές και της ΝΔ – αφήνουν υπονοούμενα ότι το Αιγαίο δεν ανήκει μόνο στην Ελλάδα κ.α…
Τα επιχειρήματα αυτά σε συνδυασμό με την μεθοδική προκλητικότητα της Τουρκίας, παρουσία στην Κυπριακή ΑΟΖ, συνεχείς προκλήσεις στο Αιγαίο, διαρροές σκόπιμα με χάρτες που αναφέρονται στην Γαλάζια Πατρίδα, ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης και πλήθος άλλων παραβάσεων και παρατυπιών δείχνουν ότι η Τουρκία ήρθε για να μείνει..
Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα ακολουθεί την επίσημη ιστορικά αποδεκτή θέση ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο είναι αδιαμφισβήτητα.
Όμως στην πράξη οι Τούρκοι επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα νέο status quo στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο φέρνοντας την Ελλάδα προς τετελεσμένα γεγονότα.
Πολλοί ίσως να μην έχουν συνειδητοποιήσει ότι η Τουρκία ήδη κινείται τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο ειδικά με την συμφωνία με την Λιβύη και την αναγνώριση από τον ΟΗΕ.
Η Ελλάδα πρέπει να μείνει σταθερή στην εθνική γραμμή, οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με την Τουρκία θα οδηγήσει σε εθνικές παραχωρήσεις.
Επίσης και η προσφυγή της Ελλάδος στην Χάγη μπορεί να αποδειχθεί στρατηγικά λανθασμένη επιλογή γιατί μπορεί το αποτέλεσμα να εκπλήξει αρνητικά την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές διεκδικήσεις.
Και το ελάχιστο να κερδίσει η Τουρκία θα είναι ένα βήμα εμπρός.
Ορισμένες φωνές στην ΝΔ που δεν ανήκουν στην δεξιά ιδεολογία, αποτελούν ένα κεντρώο συνονθύλευμα διεθνιστών υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει μονοπώλιο στα ανοικτά θαλάσσια σύνορα.
Αυτά δεν είναι επιχειρήματα, αυτά είναι αναφορές εθνικής μειοδοσίας που δεν μπορούν να συσχετίζονται με την ιστορία της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης