Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πατούλης: Εντός του 2020 μόνιμη και βιώσιμη λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική

Πατούλης: Εντός του 2020 μόνιμη και βιώσιμη λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική
Θα μοιραστούν ως τον Ιούνιο 10.000 καφέ κάδοι και 80 απορριμματοφόρα σε Δήμους για τη στοχευμένη συλλογή βιοαποβλήτων και θα ιδρυθεί Παρατηρητήριο Ανακύκλωσης
Μόνιμη και βιώσιμη λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, με ένα σχέδιο 8 βασικών δράσεων που θα εφαρμοστούν το πρώτο 6μηνο του 2020, προανήγγειλε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.
Σε συνέντευξη του στη Real News υπογραμμίζει, πως στις 30 Ιανουαρίου, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο, θα ανακοινωθεί το συνολικό σχέδιο της Περιφέρειας για την αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων.
Ειδικότερα ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει, πως η Περιφέρεια προχωρά στην αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού , επαναπροσδιορίζοντας σε ρεαλιστικότερη βάση τους στόχους για την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.
Όπως ανέφερε, θα μοιραστούν σταδιακά ως τον Ιούνιο, 10.000 καφέ κάδοι και 80 απορριμματοφόρα σε Δήμους για τη στοχευμένη συλλογή βιοαποβλήτων, θα ιδρυθεί Παρατηρητήριο Ανακύκλωσης, θα λειτουργήσει Help Desk στον ΕΔΣΝΑ για τη στήριξη των Δήμων και θα προχωρήσει η διαδικασία αναθεώρησης των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης.
Επιπρόσθετα στις δράσεις που προωθούνται περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η υποστήριξη με πόρους άνω του 1,4 εκ. ευρώ, στους Δήμους, προκειμένου να προχωρήσουν στην αναθεώρηση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων, η προώθηση της ανακύκλωσης σε όλη την Αττική, μέσα από τη λειτουργία 60 κινητών σημείων, η λειτουργία μέσω του ΕΔΣΝΑ και σε συνεργασία με τους Δήμους, 1.000 γωνιών ανακύκλωσης σε στοχευμένα σημεία, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση εκστρατειών ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των κατοίκων της Αττικής.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής, ο κ. Πατούλης ανέφερε:
"Στόχος μας είναι να έχει καταργηθεί ο πράσινος κάδος και να υπάρχουν μόνο χωριστά ρεύματα από Διαλογή στην Πηγή. Αυτός ο στόχος είναι δυνατόν να επιτευχθεί έναν χρόνο πριν από την απαίτηση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για χωριστή συλλογή όλων των βιοαποβλήτων , που είναι η 31-12-2023. Από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά , ο ΧΥΤΑ Φυλής θα μπορεί επιτέλους να σταματήσει να δέχεται σύμμεικτα απορρίμματα".

Μεταναστευτικό - Eκλογικός Νόμος

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε, πως η βούληση της Περιφέρειας είναι να συνδράμει ώστε όλοι αυτοί οι άνθρωποι να ζουν αξιοπρεπώς, ωστόσο υπογράμμισε πως το κεντρικό κράτος οφείλει να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ώστε να ανακοπεί η ανεξέλεγκτη είσοδος στη χώρα και νέου αριθμού προσφύγων και μεταναστών.
Όσο για το νέο εκλογικό νόμο που ετοιμάζει να φέρει το Υπ. Εσωτερικών για την Αυτοδιοίκηση τόνισε πως "είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα νέο, σταθερό εκλογικό σύστημα , που δεν θα αλλάζει με βάση τις κομματικές σκοπιμότητες της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας και που θα διασφαλίζει και την κυβερνησιμότητα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης