Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης: Αυξήσεις έως 252 ευρώ τον μήνα σε 1 εκατ. συντάξεις – Αύξηση και στις επικουρικές

Βρούτσης: Αυξήσεις έως 252 ευρώ τον μήνα σε 1 εκατ. συντάξεις – Αύξηση και στις επικουρικές
Ο Γ. Βρούτσης προαναγγέλλει αυξήσεις στις επικουρικές που είχαν περικοπεί στο ύψος των 1.300 ευρώ
Αυξήσεις μέχρι και 252 ευρώ τον μήνα σε 1.000.000 συντάξεις και σημαντικά οφέλη σε μεγάλες κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων φέρνει το νέο Ασφαλιστικό, όπως δηλώνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γ. Βρούτσης.
Ο κ. Βρούτσης στα «Παραπολιτικά» προαναγγέλλει αυξήσεις στις επικουρικές που είχαν περικοπεί στο ύψος των 1.300 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής), σημειώνοντας ότι πλέον θα δοθεί μεσοσταθμική αύξηση 99,5 ευρώ (μέση διακύμανση από 5 έως 200 ευρώ).
Ακόμη, ο υπουργός Εργασίας υπογραμμίζει πως με το νέο σύστημα καταργείται η υποχρέωση επιστροφής ασφαλιστικών οφειλών για τους νέους επιστήμονες, που δημιουργούνταν με το παλαιό σύστημα εξαιτίας των μειωμένων εισφορών για τα πρώτα πέντε έτη ασφάλισης.
Επιπλέον, τονίζει ότι το νέο σύστημα ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες αποσυνδέει την ασφαλιστική εισφορά από το εισόδημα.
Όπως εξηγεί, θα αποτελείται από έξι ασφαλιστικές κατηγορίες ελεύθερης επιλογής, τις οποίες θα επιλέγει ο ασφαλισμένος κάθε αρχή του έτους ανάλογα με τον δικό του προγραμματισμό και συμφέρον.
Για τους αγρότες, ο κ. Βρούτσης αναφέρει ότι διατηρείται το προστατευτικό περιβάλλον σχετικά με τις μειωμένες εισφορές τους, ενώ υπάρχει ειδική πρόβλεψη στον νέο ασφαλιστικό νόμο για τους συνταξιούχους αγρότες που θέλουν να εργαστούν, προκειμένου να λαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης