Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύρτσος: Αποτυχία της διπλωματίας μας η απουσία της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου

Κύρτσος: Αποτυχία της διπλωματίας μας η απουσία της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου
Ήταν σχεδιασμός της Merkel υποστήριξε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Τη θέση ότι η απουσία της Ελλάδας από τη διάσκεψη του Βερολίνου ήταν αποτυχία της διπλωματίας μας διατύπωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος.
«Νομίζω ότι ήταν μια αποτυχία της διπλωματίας μας, η οποία έχει σχέση βέβαια με τον σχεδιασμό της Μέρκελ, η οποία δεν θέλησε να βάλει σε κίνδυνο αυτό το εύθραυστο ξεκίνημα στη διαδικασία ειρήνευσης.
Η Λιβύη έχει πίσω της 10 χρόνια διάλυσης» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Κύρτσος, ο οποίος ερωτηθείς ποιος έχει την ευθύνη που η Ελλάδα δεν ήταν παρούσα στις διαδικασίες, είπε πως «νομίζω πως ήταν σχεδιασμός της Μέρκελ».
«Προτίμησε τα σίγουρα στο χέρι, δηλαδή αυτό το ανακοινωθέν, το οποίο θα δούμε πώς θα εξελιχθεί» είπε ο κ.Κύρτσος, ο οποίος είπε πως η Ελλάδα έχει ένα «νέο στρατηγικό πλαίσιο, το οποίο επιβάλλει αλλαγές: αυστηρότερη και πιο αποτελεσματική πολιτική στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, διότι είναι πλέον μέρος της στρατηγικής του Ερντογάν».
«Από μας αυστηρότερη πολιτική, γιατί αν περιμένουμε από την ΕΕ μπορεί να περιμένουμε πολύ» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης