Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ): Ο Μητσοτάκης θα αναδείξει τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας

Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ): Ο Μητσοτάκης θα αναδείξει τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας
Ακόμα μακριά το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης υποστήριξε ο κ.Βαρβιτσιώτης
Τη θέση ότι ο Κ.Μητσοτάκης κατά τη σημερινή συνάντηση του στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump θα αναδείξει τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης.
«Η Ελλάδα προσέρχεται στις ΗΠΑ με την ατζέντα ενός αξιόπιστου, σταθερού και διαχρονικού εταίρου τους» είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Athina 9,84 ο κ.Βαρβιτσιώτης, ο οποίος χαρακτήρισε τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Trump ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδειχθεί και στο επίπεδο του Λευκού Οίκου ο ρόλος της Τουρκίας ως αποσταθεροποιητικού παράγοντα, που παράγει ανασφάλεια και απειλεί ευθέως την ακεραιότητα χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, όπως η Ελλάδα.
«Άλλωστε έχει ήδη αναπτυχθεί ένας ευρύτερος συνασπισμός γύρω από τις θέσεις της Ελλάδας, μέσα από τις διμερείς και τριμερείς συμφωνίες της με τις χώρες της περιοχής» υπογράμμισε ο κ.Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη, εκτίμησε ότι η υπόθεση αυτή είναι ακόμα μακριά, καθώς δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις διαλόγου με την άλλη πλευρά.
«Σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια προσφυγή δε θα είναι το πρώτο βήμα της Ελλάδας» τόνισε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το παιχνίδι της Τουρκίας για στρατιωτικοποίηση των μεταξύ μας διαφορών».
«Είμαστε όμως αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, εφόσον χρειαστεί» ανέφερε ο κ.Βαρβιτσιώτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης