Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κίνημα Αλλαγής: Απαξιωτική συμπεριφορά του ΔΟΜ Κιλκίς στον βουλευτή Φραγγίδη

Κίνημα Αλλαγής: Απαξιωτική συμπεριφορά του ΔΟΜ  Κιλκίς στον βουλευτή Φραγγίδη
"Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στη χώρα, οφείλουν να σέβονται τους Έλληνες πολίτες και τους θεσμούς, να ελέγχονται και να λογοδοτούν", τονίζει το Κίνημα Αλλαγής
Για «απαξιωτική  συμπεριφορά των υπευθύνων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στον βουλευτή Κιλκίς  Γιώργο Φραγγίδη» κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Φραγγίδης επισκέφτηκε χτες το ξενοδοχείο – δομή όπου σημειώθηκαν οι δυο θάνατοι αιτούντων άσυλο,  δια απαγχονισμού, και «αντιμετώπισε την αγένεια και απρέπεια από τους υπεύθυνους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης που λειτουργεί τη δομή από το 2017.
Του ζητήθηκε να εγκαταλείψει το χώρο χωρίς να του δοθεί καμία ενημέρωση».
Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι «οι δυο θάνατοι αιτούντων άσυλο,  δια απαγχονισμού, στο Κιλκίς πριν λίγες μέρες συγκλόνισαν την τοπική κοινωνία.
Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη.
Ο βουλευτής  του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Φραγγίδης επισκέφτηκε χτες το ξενοδοχείο -δομή που διέμεναν οι θανόντες ώστε να ενημερωθεί από τους υπεύθυνους για τα τραγικά συμβάντα.
Αντιμετώπισε την αγένεια και απρέπεια από τους υπεύθυνους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης που λειτουργεί τη δομή από το 2017.
Του ζητήθηκε να εγκαταλείψει το χώρο χωρίς να του δοθεί καμία ενημέρωση.
Σημειωτέον ότι, μέχρι σήμερα  ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης δεν έχει προβεί σε καμία ανακοίνωση για όσα συνέβησαν σε χώρο ευθύνης του, σε ανθρώπους που βρίσκονταν υπό την προστασία του.
Η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης είναι μια κατ εξοχήν δημόσια πολιτική.
Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή, κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στη χώρα, οφείλουν να σέβονται τους Έλληνες πολίτες και τους θεσμούς, να ελέγχονται και να λογοδοτούν.  
Η αστυνομική και δικαστική έρευνα για τους δυο θανάτους αιτούντων άσυλο στις Μουριές Κιλκίς  πρέπει να φτάσει σε βάθος και να αποκαλυφθεί η αλήθεια.  
Να αποδοθούν ευθύνες εφόσον υπάρχουν».
Το Κίνημα Αλλαγής καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «θα ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο ώστε να δοθούν απαντήσεις αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης