Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Δεν φοβάμαι θερμό επεισόδιο – Στις 30/12 ή 31/12 η καταβολή των χρημάτων για το κοινωνικό μέρισμα

Πέτσας: Δεν φοβάμαι θερμό επεισόδιο – Στις 30/12 ή 31/12 η καταβολή των χρημάτων για το κοινωνικό μέρισμα
Περιμένουμε ενέργειες αποκλιμάκωσης της έντασης από την Τουρκία είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Τη θέση ότι δεν φοβάται κάποιο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υποστήριξε ότι η ελληνική πλευρά περιμένει από την Άγκυρα ενέργειες που θα αποκλιμακώσουν την ένταση.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Πέτσας υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν οι πολίτες, επισημαίνοντας ότι αυτό που περιμένει η ελληνική πλευρά, είναι ενέργειες από την πλευρά της Άγκυρας που θα οδηγήσουν στην αποκλιμάκωση της έντασης.
«Δεν πρέπει να ανησυχούμε γιατί έχουμε το Διεθνές  Δίκαιο με το μέρος μας, γιατί έχουμε τη στήριξη των συμμάχων  μας και γιατί διαθέτουμε την ισχύ για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» είπε ο κ.Πέτσας, ο οποίος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, τόνισε ότι αποτελεί μεν μια επιλογή, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να προηγηθούν πολλά «βήματα», όπως η οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, να ακολουθήσουν διερευνητικές συνομιλίες και συνυπογραφή υποσχετικού πριν καν οδηγηθούμε στη Χάγη.
Ερωτηθείς για το κοινωνικό μέρισμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως την ερχόμενη Δευτέρα 30/12 ή Τρίτη 31/12 θα καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους, τονίζοντας πως στις περιπτώσεις όπου δικαιούχοι υπέβαλλαν ένσταση, αυτή θα εξεταστεί στις αρχές του επόμενου έτους.
Όπως είπε, με βάση τις τελευταίες ρυθμίσεις από το ΥΠΟΙΚ, το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί σε επιπλέον 50.000 οικογένειες περίπου, καθώς το ποσό αυξήθηκε κατά 40 εκ. ευρώ.
Σε ότι αφορά τον κατώτατο μισθό, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευση του πρωθυπουργού για αυξήσεις σε ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ, μέχρι να φτάσουμε στο ποσό των 700 ευρώ και στη συνέχεια θα δούμε τι θα γίνει με την εξέλιξη του καθώς θα πρέπει να συνυπολογιστούν πολλοί παράμετροι.
Αναφερόμενος στο θέμα της υπογραφής της διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό EastMed, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται απολύτως κανένα πρόβλημα με τη συμμετοχή της Ιταλίας και ότι η υπογραφή από πλευράς της θα ακολουθήσεις τις υπογραφές από Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ που θα μπουν στις 2 Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης